Naslovna Izdvajamo Narkos, mafija i krađa izbora – nekad i sad

Narkos, mafija i krađa izbora – nekad i sad

0

U Meksiku i Kolumbiji imamo Kartel Sinaloa i Medeljina, mi imamo Kavčane i Škaljarce, samo je pitanje ko je naš Migel Angel koji vuče konce  iz sjene.

Cijeli dan sam pod utiskom epizoda serije „Narkos“ koja je sinoć emitovana na BN televiziji poslije emisije „Izazovi“ i Dnevnika 3. Nevjerovatna je sličnost između nas, Meskika i Kolumbije, uticaja mafije, organizovanih narko-kriminalnih grupa na izborne krađe i „rezultate“ izbora na kojima pobjeđuju korumpirani političari i stranke koje imaju „patrona“, gazdu i zaštitnika iz vrha Mafije koga moraju slušati.

Sinoć u „Narkosu“, koji je snimljen po autentičnim događajima, čuveni mafijaš Migel Anhel organizuje svoje kriminalce da upadaju na biračka mjesta, zastrašuju narod, napadaju članove izbornih komisija, lome kutije i dopisuju nule kako bi na silu, zloupotrebama u ktramon „pobijedila“ stranka PRI i njen korumpirani i ucijenjeni kandidat za predsjednika Meksika.

Nevjerovatno kako je ovaj meksički model iz 90-ih prekopiran i unaprijeđen kod nas, i kako nema razlike u glasanju između Zvornika, Doboja i Sinaloe ili Meksiko Sitija.

Otvaranje aplikacije „Skaj“ i „Anom“, natpisi u medijima te hapšenja i smjene tužilaca, sudija i čelnika bezbjednosnih agencija pokazalo je koliko je zarobljena država srasla sa mafijom i organizovanim kriminalom.

U Meksiku i Kolumbiji imamo Kartel Sinaloa i Medeljina, mi imamo Kavčane i Škaljarce, samo je pitanje ko je naš Migel Angel koji vuče konce  iz sjene.

Autor: Nebojša Vukanović

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube