Naslovna Izdvajamo Narodna skupština da raspravlja o položaju boraca

Narodna skupština da raspravlja o položaju boraca

Rukovodstvu BORS-a, svim borcima Vojske Republike Srpske, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima neka je srećna krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske Sveti velikomučenik Dimitrije – Mitrovdan – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Važnost Boračke organizacije Republike Srpske i njen doprinos u borbi za prava boraca je velika. Ipak, svi relevantni politički i društveni autoriteti treba da urade sve da se položaj boraca unaprijedi i da oni koji su dali za Republiku Srpsku sve što su imali da uživaju status u društvu koji zaslužuju“ – poručio je Šarović.

On je kazao da rad na unapređenju položaja boračkih kategorija treba da bude misija Boračke organizacije RS u kojoj će uvijek imati punu podršku Srpske demokratske stranke.

„Prošle sedmice je Klub poslanika SDS inicirao održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se razgovaralo o položaju boračke kategorije i nadamo se da će stranke vladajuće većine prihvatiti našu inicijativu.  Dužnost svih nas je da učinimo da sve da naši borci i djeca poginulih boraca dobiju pravo da rade, pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i da se status borca cijeni i poštuje u društvu Republike Srpske jer su oni najzaslužniji što Republika Srpska postoji“ – zaključio je Šarović.

(BN)