Naslovna Najnovije Nastavak brojanja, nakon Dervente slijedi Brod

Nastavak brojanja, nakon Dervente slijedi Brod

0

U Glavnom centru za brojanje glasova danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a potom slijedi opština Brod, rečeno je Srni u ovom centru.

Izvor iz Glavnog centra navodi da je završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za Gradišku, te da su noćas brojani listići iz Modriče, Dervente i Šamca, a izvršeno je i kontrolno otvaranje vreća iz Federacije BiH /FBiH/.

Za sada, kako kaže, nema nekih odstupanja, sve ide prema ustaljenoj dinamici i očekuje se da će cijeli proces da bude ubrzan, jer nema kontrolnih prebrojavanja listića za druge nivoe.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je sinoć rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Iz CIК-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIК-a BiH od 10. oktobra.

CIК je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIК-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

(Srna/ foto: AA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube