Naslovna Izdvajamo Nataliji Nilević iz Podgorice određen pritvor do 30 dana zbog prijetnje Crnogorcima...

Nataliji Nilević iz Podgorice određen pritvor do 30 dana zbog prijetnje Crnogorcima i Albancima

Nataliji Nilević iz Podgorice određen pritvor do 30 dana zbog prijetnje Crnogorcima i Albancima

Nataliji Nilević (26) iz Podgorice je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je prijetila Crnogorcima i Albancima.

Nakon saslušanja kod predsjenika vijeća Višeg suda, Nilević je, po rješenju o određivanju pritvora do 30 dana, sprovedena u istražni zatvor.

Ona se tereti da je počinila krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

– Zbog osnovane sumnje da je izjavama na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži ,,TikTok“ izvršeno krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, od strane Uprave policije – CB Podgorica preduzete su sve neophodne mjere i radnje i prikupljena potrebna obavještenja, tako da je podnijeta krivična prijava protiv N. N., koja je u ovom tužilaštvu saslušana u svojstvu osumnjičene, nakon čega je od strane tužilaštva donijeto rješenje o zadržavanju i protiv nje podnijet optužni prijedlog zbog osnovane sumnje da je izvršila navedeno krivično djelo, sa prijedlogom za određivanje pritvora – navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Nilević je uhapšena u nedjelju. Policija je reagovala nakon što su mediji objavili snimak u kojem Nilević sa osmijehom iznosi zastrašujuće prijetnje.

– Milogorci, Šiptari, sve ću da vas zapalim, sve… Jer ste ludi! Ajte sad zdravo. Kuči će sve glave da vam otkinu. Neće biti glava nijedna – saopštava djevojka u kameru.

Povodom ovog snimka, brojni građani su se obratili Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije sa zahtjevom da reaguju i procesuiraju djevojku zbog teških riječi.

Izvor: Novi dani