Naslovna Republika Srpska Banjaluka Navijačima „Partizana“ devet godina robije zbog smrti mladića u Bijeljini

Navijačima „Partizana“ devet godina robije zbog smrti mladića u Bijeljini

0

Navijači „Partizana“, njih sedmorica, osuđeni su nepravosnažno na ukupno osam godina i devet mjeseci zatvora, zbog učestvovanja u tuči sa navijačima „Crvene zvezde“ u septembru 2018. godine u Dvorovima, nakon čega je od posljedica povreda preminuo Aleksandar Pantić iz Bijeljine.

Osnovni sud u Bijeljini je na po godinu i tri mjeseca zatvora osudio K.B, K.S, S.P, D.L, S.G, A.J, i J.M. Protiv ove presude može se izjaviti žalba Okružnom sudu u Bijeljini.

Kako se navodi u presudi, odnosi se to na obračun od 15. septembra 2018. godine u mjestu Dvorovi, gdje je došlo do tuče između dvije navijačke grupe, koje su se dogovorile da se sukobe zbog prethodno uništenog grafita navijača Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ koji je bio u krugu Gimnazije „Filip Višnjić“.

U obračunu su, kako je navedeno u presudi, korištene teleskopske palice, kamenje i prazne staklene flašice od soka, kao i motke, držalice, letve i slično. Pantić je tada zadobio brojne povrede usljed kojih je preminuo. Ranije je, zbog istog slučaja, na ukupno 19 i po godina zatvora osuđeno 13 navijača „Crvene zvezde“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube