Naslovna Region Nazvao ga četnikom pa kažnjen sa 3.200 evra

Nazvao ga četnikom pa kažnjen sa 3.200 evra

0

Matej M. iz Domovinskog pokreta u Splitu kažnjen je sa 3.200 evra zato što je na Fejsbuku za splitskog zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića napisao da je četnik i da bi ga trebalo „dobro polomiti“.

Kako prenosi Dalmatski portal, kazna je izrečena po Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Na ročištu održanom prije četiri dana, kojem je prisustvovao i Ivošević, okrivljeni je na poziv sudije odbio da se izvini zamjeniku gradonačelnika.

Pojašnjavajući zašto je Ivoševića nazvao četnikom, Matej M. je rekao da su „četnici banda“, a, prema njegovim riječima, aktuelna splitska vlast je banda.

Matej M. je kažnjen po prijavi Ivoševića, zbog toga što je na društvenoj mreži napisao: „Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traci. Sat vremena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomiti.“

Kazao je da je Ivoševića nazvao četnikom jer ga je njegovo ime asociralo da pripada srpskoj nacionalnosti.

Ivošević je kazao da je okrivljeni i prije stavljao objave uvredljivog sadržaja na njegov račun, ali ga nije prijavljivao, a da se za to sada odlučio da bi zaustavio vrijeđanju po nacionalnoj osnovi, kao i zbog prijetnje da bi ga trebalo dobro polomiti.

Ivoševićev otac je, inače, pripadnik srpske nacionalne manjine, rođen je u Somboru, a za vrijeme rata u Hrvatskoj djelovao je humanitarno.

Ivošević je rekao i da su dva člana njegove porodice poginula u ratu kao pripadnici HV-a pa ovakve uvrede i njemu i njegovoj porodici teško padaju i vrijeđaju dostojanstvo, prenio je hrvatski portal Index.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube