Naslovna Republika Srpska „Ne iznosite netačne podatke i ne zamazujte oči ovog naroda“ (VIDEO)

„Ne iznosite netačne podatke i ne zamazujte oči ovog naroda“ (VIDEO)

„Nemojte zamajavati ovaj narod kada to nije tačno“, kazao je Radović i predložio vladi da netačnim podacima ne zamazuju oči ovog naroda.

– Republika Srpska za 80 godina ne može od putarine isplatiti kredite koje je uzela za gradnju autoputeva, a standard u svijetu je 30 godina, kazao je poslanik SDS u NSRS Milan Radović.

On je ustvrdio da je kilometar puta u Republici Srpskoj skoro duplo skuplji od realne cijene.

Radović je tokom rasprave o gradnji autoputa Banjaluka – Prijedor pitao vladu zbog čega kriju ugovor koji su potpisali sa Kinezima za gradnju tog autoputa.

„Sve što nije transparentno postaje sumnjivo“, kazao je Radović, koji je i zamjenik predsjednika SDS.

On se osvrnuo i na nedavnu Dodikovu tvrdnju da on ne može dovesti neku fabrikui da to nije posao vlasti.

„Znači vi priznaje nemoć ove vlasti., pa vaša obaveza je da dovedete investitore i otvarate fabrike“, kazao je Radović, dodajući da vlada ništa nije uradila da bi obezbijedila nove investicije i pomogla privredni sektor.

Za Radovića je smiješna i nedavna Dodikova tvrdnja da se sve više mladih ljudi vraća iz inostranstva da rade u Republici Srpskoj.

„Nemojte zamajavati ovaj narod kada to nije tačno“, kazao je Radović i predložio vladi da netačnim podacima ne zamazuju oči ovog naroda.

On je ustvrdio da Republika Srpska može uhvatiti priključak sa rastom BDP od osam odsto samo od proizvodne djelatnosti koje stvaraju novu vrijednost.

Više u video prilogu:

(BN)