Naslovna Politika „NE POPUŠTAJTE“ Jovičić podržao sutrašnji protest boraca i pozvao ostale političare da...

„NE POPUŠTAJTE“ Jovičić podržao sutrašnji protest boraca i pozvao ostale političare da urade isto

0

Da li je moguće da je aktuelna vlast toliko gluha i slijepa na zahtjeve onih koji su stvarali i branili institucije Republike Srpske? Da li je moguće da borci koji traže svoja prava nisu u pravu, rekao je Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS i kandidat te partije za predsjednika Republike Srpske.

Ako je moguće, Jovičić je pozvao Vladu da izađe i javno to kaže.

-Naravno neka, u to što kaže, ubijedi i borce i javnost.  Da li ćete sutra isto tako ćutati na vapaj za pomoć naših poljoprivrednih proizvođača, penzionera i mladih. Koji je vaš odgovor na sve probleme koji se iz dana u dan gomilaju u svim sferama naših života? Da li će naši borci još gladniji dočekati zimu imajući u vidu stalna poskupljenja? Da li će nam mladi, pametni i dalje odlaziti iako su im očevi stvarali i branili Republiku Srpsku upravo da bi im djeca ovdje živjela – kaže Jovičić.

On vlast još pita da li će naši borci plakati ispraćajući sinove i kćeri u daleke zemlje da zarade za život dostojan čovjeku i da li su se borili za ovakvu Republiku Srpsku.

Jovičić je rekao da ima još mnogo pitanja na koja Vlada mora da odgovori ili će po starom običaju da ćuti.

DNS-ov kandidat za predsjednika je rekao da i kao borac koji je sve četiri godine bio na ratištu, ali i kao političar, daje punu podršku sutrašnjim protestima boraca uz poruku da ne popuštaju do ostvarenja svojih zahtjeva.

– Braćo i sestre, saborci, u toku rata niste popuštali, jer da jeste ne bi bilo Republike Srpske i onda ova vlast ne bi imala gdje provoditi svoju bahatost, zato ne popuštajte ni sutra. Borite se za svoj ponos, svoj obraz i svoju porodicu. Uz vas sam od početka i biću uz vas bez obzira na sve. Borite se za Republiku Srpsku kakvu smo željeli da imamo. Republiku Srpsku pravednu i ponosnu – rekao je Jovičić.

On je pozvao i sve političare, posebno učesnike odbrambeno-otadžbinskog rata, da skinu svoje politički obojene majice i da podrže borce u ostvarenju njihovih prava koja će im garantovati minimum pristojnog života.

Bivši borci Vojske Republike Srpske su za sutra najavili protest u Banjaluci jer smatraju da još ništa konkretno nije urađeno na poboljšanju njihovog teškog materijalnog položaja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube