Naslovna Najnovije Nebojša (12) oglasom za posao oduševio sve

Nebojša (12) oglasom za posao oduševio sve

Mali Nebojša (12) iz Busija koji je dao oglas da za 300 dinara obavlja poslove poput košenja trave, unošenja drva, pranja kola i zalivanja bašte, juče je  obasut pozivima oduševljenih ljudi. Pored toga što mu, kaže, čestitaju i hvale ga, sugrađani insistiraju na tome da ga časte.

Ljudi žele da mi pomognu i da me časte, ali ja to neću. Takve ponude odbijam jer hoću da radim i pošteno zaradim novac – ozbiljno navodi ovaj vrijedni dječak.

Tako je jedan čovjek juče svratio kolima da mu pokloni novac, a Nebojša mu je oprao auto i uzeo za tu uslugu onoliko koliko je i naveo u oglasu – 300 dinara.

Podsjetimo, Nebojša je prije dva mjeseca na bandere zalijepio oglas u kom navodi da se dosjetio na koji način može da pomogne i sebi, a i drugima. Nakon dirljivog uvoda u oglasu, sledi spisak ozbiljnih poslova koje dječak nudi da uradi – od šetanja pasa do pranja kola, slaganja drva, košenja trave kosilicom, zalivanja bašte. I to za simboličnih – 300 dinara.

Mali Nebojša je ozbiljno i zrelo, bez imalo patetike i prenemaganja, objasnio kako je i zašto riješio da postavi ovaj oglas.

– Ja sam prvo dijete. Imam seku od pet godina, ona ide u vrtić, i brata od dvije godine koga mama mora da čuva. Ima još članova u domaćinstvu i mama ima mnogo posla, mora da pomogne, da sprema ručak… A tata radi fasadu i slabo dobija pare. Sjetio sam se da sam već veliki i da mogu i ja da pomognem – ispričao je Nebojša za Telegraf.Naravno, prvo je kao i svako poslušno dijete, pitao roditelje za dozvolu.

– Tata je bio oduševljen. Rekao mi je: “Sine, danas mnogo djece gleda u telefone, a ti si odlučio da radiš. Svaka ti čast”, a mama nije mogla da vjeruje i isto se oduševila – ispričao je vrijedni dečak, što je potvrdila i njegova mama Sandra.

– Dobar je, pažljiv, obraća pažnju na detalje koje djeca u njegovim godinama i ne primijete. Divan je prema bratu i sestri, osjećajan i vredan – ponosno nabraja mama Sandra.

(Telegraf)