Naslovna Izdvajamo Nebojša Vukanović: U oktobru biće u decembru, limburgu – saga o aerodromu...

Nebojša Vukanović: U oktobru biće u decembru, limburgu – saga o aerodromu se nastavlja (Video)

Ostalo je još svega nešto više od 6 mjeseci do isteka roka i završetka radova na famoznom Aerodromu u Trebinju, koji je poslednji put lociran u selu Taleži u Trebinjskoj šumi. Nakon sastanka i fotografisanja sa ministarkom Zoranom Mihajlović u Beogradu, u jeku predizborne kampanje za lokalne izbore, gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko i tadašnji ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Đorđe Popović, čvrsto su sa Zoranom obećali da će prvi avion na aerodrom u Trebinju da sleti 1-og decembra ove godine.

Nakon izmještanja sa Zubaca, prva lokacija bilo je selo Mionići, ali nakon što sam objavio da do ovog sela ne može doći mehanizacija, jer je most i prilazni putevi uzak, naprasno je promijenjena odluka, pa je kao kredenac pista premještena u susjedno selo Taleža.

Vrijeme leti, prošlo je od izbora pola godine, ali nijedan radnik nije udario maljem i ašovom, niti je bilo šta počelo da se gradi u Taleži. Svima je jadno da se radi o ko zna kom lažnom obećanju i predizbornoj prevari, da su Vučić i SNS priskočili u pomoć pobratimu Luki, Dodiku i SNSD-u i podrškom riješili pitanje izbora u Trebinju, jer je Ćurić pobijedio tijesno, a rezultate izbora riješilo je svega 600 glasača.

Sad se traže izgovori za odlaganje i neispunjena obećanja, a prvo su se sjetili neba i kontrole letova. Tobože Srbija neće da gradi aerodrom ako ne bude imala kontrolu letova, ili kontrolu neba ne kontroliše BHANSA, a Hrvati ne dolaze u obzir. Taleža je od Čilipa i Zračne luke Dubrovnik udaljena svega nekoliko kilometara, pa je dobra prilika da se izmisli problem i pronađe alibi za kašnjenje.

Čudno je kako kontrola neba nije primjećena u oktobru, kad je bila kampanja, već su se sjetili sada kad rok koji su sami dali polako ističe. Čim se riješi problem sa nebom i kontrolom letova izmisliće nešto drugo, jer je svima jasno da od piste i aerodroma nema ništa, i da je jedini cilj manipulacija naivnim Hercegovcima.

Opširnije u video prilogu..

VIDEO:

 

(InfoMedia Balkan)