Naslovna Najnovije Neizostavna tema bili su i izbori u Srpskoj!

Neizostavna tema bili su i izbori u Srpskoj!

0

Gradonačelnici Banjaluke, Sarajeva i Mostara Draško Stanivuković, Benjamina Karić i Mario Kordić, susreli su se jučr sa Johanom Sattlerom, šefom Delegacije EU, američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Metju Palmerom i evropskom zvaničnicom Angelinom Ajhorst.

„Izuzetno važan susret u Sarajevu i razgovor sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmerom i izvršnom direktoricom Evropske službe za spoljne poslove Angelinom Ajhorst. Evropska Unija pomno prati političke procese u Republici Srpskoj, ali i ono što mi već pola godine radimo u Banjaluci“, naveo je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Zajednički susret sa gradonačelnicom Sarajeva i gradonačelnikom Mostara, te razgovor o važnim pitanjima za naše gradove. Neizostavna tema bili su i parlamentarni izbori koji će biti održani naredne godine u Republici Srpskoj i cijeloj Bosni i Hercegovini. Za Banjaluku je veoma važno da čuje šta o onome što radimo misle i predstavnici drugih zemalja u BiH“, dodao je on.

Podsjećamo, Američki izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Ajhorst juče su obavili niz sastanak sa političkim liderima iz FBiH i Republike Srpske na temu izmjena Izbornog zakona BiH.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube