Naslovna Politika Nema dogovora opozicije za Banjaluku

Nema dogovora opozicije za Banjaluku

0

Na sastanku, kaže Miličević, bilo je riječi o Izbornom zakonu i drugim aktuelnim temama, oko kojih opozicija dijeli stavove.

“Opozicija po meni mora i treba da učestvuje na izborima, jer bi u suprotnom to bila predaja SNSD-u, a to je naš politički neprijatelj”, poručio je Miličević.

Na pitanje po kom zakonu će izaći na izbore, onom koji je nametnuo Šmit ili po onome koji će, prema najavama vlasti biti donesen, Miličević odgovara:

“Mi ne prihvatamo nikakvo nametanje zakona, ali još uvijek nemamo zakon na nivou Republike Srpske, pa ništa ne mogu da komentarišem. Ono što je sigurno, izaćemo na izbore”, rekao je Miličević.

Predsjednik Liste za pravu i red Nebojša Vukanović kaže da postoje mjesta gdje neće biti problema oko zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike, ali postoje i problematične tačke.

Ipak, najviše riječi na sastanku bilo je o zajedničkom kandidatu u Banjaluci.

“Borenoviću sam sve rekao u lice. Ovo nije lični, već koncepcijski problem. Stanivuković je trenutno najveći politički neprijatelj. Izdao je građane Banjaluke. Toliko spletki, prljavštine, podmetanja. Što se nas tiče, prema Stanivukoviću ćemo postupati kao i prema Dodiku”, rekao je Vukanović.

 

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić, sastanak je ocijenila korisnim, a stavove opozicije dosta ujednačenim, osim u Banjaluci.

“Stanivukovića ne možemo smatrati kandidatom opozicije. Kroz dvije sedmice objaviću svoju kandidaturu. Tražila sam podršku i nadam se da ćemo na kraju imati jednog zajedničkog kandidata opozicije”, kaže Trivić.

“U najvećem dijelu Republike Srpske imaćemo zajedničkog kandidata ili makar neku vrstu dogovora. Što se tiče nas, idemo da po drugi put pobijedimo vladajući režim i da pokažemo da naš Draško može voditi Banjaluku”, rekao je Borenović, navodeći da je Stanivuković opozicija režimu.

(BN) Foto: BN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: