Naslovna Politika Nema poreza koji mogu zadovoljiti korpumpiranu vlast

Nema poreza koji mogu zadovoljiti korpumpiranu vlast

0

– Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetit korumpirane vlasti. Reći da bogate zemlje imaju velike poraze, kao što je to rekao predsjednik Republike Srpske, lijepo zvuči ali kad bismo mi danas živjeli kao u Norveškoj ili Skandinaviji, istakao je dr Milan Miličević, predsjednik SDS nakon sjednice Koordinacionog odbora SDS IJ3.

Miličević kaže da SNSD, odnosno Milorad Dodik koji je već rekao da neće podržati ukidanje akcize na gorivo, time kažnjava građane.

„Pitanje ukidanja akcize na gorivo, za koje je SNSD rekao da ga neće podržati, dokaz je i potvrda izreke da kad čovjeku date vlast u ruke, tek tada vidite njegovo pravo lice. To kažu oni silni političari koji žive izvan realnog života i koji kažnjavaju građane time što ne žele da smanje cijenu goriva. To pokazuje koga su građani izabrali da vodi ovu zemlju. Oni su tu izbornu pobjedu dobili na nepošten način, manipulacijom izbornog zakona“, naglašava Miličević i dodaje:

„Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetit korumpirane vlasti. Reći da bogate zemlje imaju velike poraze, kao što je to rekao predsjednik Republike Srpske, lijepo zvuči ali kad bismo mi danas živjeli kao u Norveškoj ili Skandinaviji , istaknuo je Miličević.

Govoreći o opoziciji gradonačelnika Bijeljine, Miličević je kazao da će SDS organizirano ući u obranu kutija na referendumu.

„Skupštinska većina u Bijeljini je jedna interesna grupa koju čine vladajuće partije kojima je Bijeljina i njen budžet plijen, a ne razvojna sredstva za tu lokalnu. Gradonačelnik je bez skupštinske većine vezanih ruku, a njihove organizirane blokade koče razvojne projekte u gradu”, rekao je Milićević.

On je istakao da je blokada sa strane skupštinske većine usmjerena ne samo protiv gradonačelnika Ljubiše Petrovića nego i protiv građana Bijeljine.

„Građani Bijeljine trebaju imati bolje uvjete za život i rad, trebaju dobiti poticaje i infrastrukturne projekte“, naveo je Miličević.

On je naveo da se SDS ozbiljno organizirao u odbrani sadržaja kutija jer će, ako to ne urade, kako je rekao, biti pokradeni.

„Ja sam to doživio u Tesliću, na referendumu 2019. kada je bez obzira na razliku u moju korist, od četiri hiljade glasova, jedva spriječena izborna država. Izborni zakon omogućava svaku vrstu izbornih država i naš zahtjev će biti izmjena izbornog zakona koji dopušta ove malverzacije“, poručio je lider SDS-a.  

On je istaknuo da unutarstranački izbori u SDS teku po planu i da je drugi sastanak u Banjaluci u nizu sastanaka po regijama. 

„Postoje sredine gdje su unutarstranački izbori već poodmakli i to je slučaj u 20 dobro organiziranih odbora SDS-a. Postoji jedan dio općinskih i gradskih organizacija gdje proces unutarstranačkih izbora teče nešto sporijom dinamikom“, pojasnio je Miličević.

On je kazao da će cjelokupan izborni proces biti završen tijekom maja velikom Skupštinom Srpske demokratske stranke. 

Kaže da zagovara racionalniji pristup kada je u pitanju opozicioni rad i da SDS neće samo kritikovati.

„Nudićemo rješenja i po pitanju izmjena izbornog zakona ali i po pitanju raspodjele sredstava iz PDV-a. Predložićemo da se limit za ulazak u naplatu PDV-a poveća sa dosadašnjih 50 hiljada na 100 hiljada KM. Nakon toliko godina, toliko poskupljenja i inflacije to više nije realan okvir koji sve teže nosi privredni subjekt. Taj naš prijedlog pomoći će privrednicima da podnesu teret krize“, pojasnio je Miličević.

(BN Foto: BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: