Naslovna Najnovije „Nenamjenski potrošio tri miliona maraka“ Milovanović podnio krivičnu prijavu protiv Ljubiše Petrovića

„Nenamjenski potrošio tri miliona maraka“ Milovanović podnio krivičnu prijavu protiv Ljubiše Petrovića

0

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Miroslav Milovanović podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Bijeljina Ljubiše Petrovića zbog nenamjenskog trošenja budžetskog novca, čime je, kako se navodi u prijavi, budžetu pričinio štetu veću od tri miliona KM.

prijavi se navodi da je Petrović, zloupotrebljavajući funkciju gradonačelnika, prekoračenjem službenih ovlaštenja, stvorio obaveze iznad visine sredstava u odnosu na utvrđeni budžet grada za 2023. godinu.

– Pri tome se nije radilo o opravdanim obavezama na koje nije mogao uticati. Samo u periodu od 1. januara do 30. septembra 2023. godine nenamjenski potrošio budžetska sredstva i pričinio štetu budžetu i iznosu preko 3.173.113,62 KM u odnosu na iznos utvrđen budžetom, umišljajem i svjestan svojih protivpravnih radnji i posljedica čije nastupanje je htio – stoji u krivičnoj prijavi.

Kako se dalje navodi, uvidom u prijedlog Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta grada Bijeljina za period 1.1.-30.09.2023. proizilazi da je Ljubiša Petrović samo u ovom periodu nenamjenski potrošio više od tri miliona KM.

U krivičnoj prijavi je taksativno navedeno na koje stavke je Petrović trošio više novca nego što je budžetom predviđeno.

Tako je, kako se navodi, na rashode za naknade zaposlenih potrošio 1.519.502 KM, dok je budžetom za to predviđeno 1.370.000 KM.

Za rashode za bruto naknade van radnog odnosa iz budžeta je namijenjeno 40.000 KM, a Petrović je, kako tvrdi Milovanović, potrošio čak 100.000 KM više, odnosno, 140.070 KM.

Kako je Milovanović rekao, on je krivičnu prijavu protiv Petrovića podnio u svoje lično ime te je dodao da je već podnio desetak prijava protiv gradonačelnika Bijeljine, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: