Naslovna Politika Nešić ekskluzivno: Preporučujem se da budem ministar bez portfelja u vladi našeg...

Nešić ekskluzivno: Preporučujem se da budem ministar bez portfelja u vladi našeg jedinstva u bratstvu!

0

„Uloga ministra bez portfelja je najdelikatesniji, to jest najdelikatniji i najkvaritetniji, odnosno najkvalitetniji pos’o i zadatak u svakoj vladi,“

„Treći put Bog pomaže, a daće Bog da i mi pomognemo predsjedniku Dodiku! Kad sam čuo da mu treba dvije trećine poslanika u Narodnoj skupštini RS da bi’ postigli jedinstvo vlasti i opozicije za koje se mi zalažemo od kad sam ja na čelu DNS-a, odma’ sam znao da bez naša čet’ri poslanika neće bit’ tog prijeko potrebnog jedinstva, niti vlade našeg nacionalnog spasavanja, a ni ove koncentrovane, koncentrisane ili kako se već zove ta vlada. Uglavnom, ja sam sad bukvalno koncentrisan na vladu našeg jedinstva u bratstvu, a cijena koju smo spremni da platimo, naplatimo ili kako se to već kaže – prava je sitnica: mi se toplo preporučujemo za samo jedno ministarstvo bez portfelja, s tim da ja budem taj ministar, kao najsposobniji među nama!“, otkrio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić ekskluzivno u intervjuu za Javni TV servis.

„Uloga ministra bez portfelja je najdelikatesniji, to jest najdelikatniji i najkvaritetniji, odnosno najkvalitetniji pos’o i zadatak u svakoj vladi, a pogotovo će to bit’ u ovoj drugoj vladi Radovana Prvog ministra, gospodina premijera. Evo da vam ekskluzivno otkrijem i to da se Radovan radovao k’o malo dijete kad je spoznao tu eventualnost da mu ja budem ministar bez portfelja, takoreći ministar za specijalne operacije i specijalističke usluge. Jer, ministar bez portfelja nema samo svoj resor, nego pokriva više resora u zavisnosti od toga koje mu zadatke premijer direktno povjeri. To će bit’ jedan jak rad, kreativan, kreauturan ili kako se to već kaže – ako dobro smislite realizaciju tih zadataka, kao veza između više resora“, objasnio je Nešić. U tom pravcu, dodao je, ima mnogo ideja.

„Jedna od mojih or’ginalnih, orgijalnih ili kako se već zovu te ideje, evo da vam i to ekskluzivno otkrijem, jeste da spojimo lijepo i korisno u pogledu vezivanja borbe protiv kriminala i razvoja infrastrukture: to znači da, na primjer, nijedno sumnjivo lice ili neko drugo lice iz kriminogenih infrastruktura neće moći da dobije pos’o izgradnje i rekonstrukcije naših puteva bez provjere i saglasnosti ne samo ministra za unutrašnju upotrebu, već neće moći ni bez mene kao ministra bez portfelja. Znači, neće nama više kriminalci gradit’ i tamo i ‘vamo, kako ko ‘oće, bez ičijeg znanja i bez ikakvog zvanja. Neće proći! Jer ja ću, kao ministar bez portfelja, biti taj čovjek za vezu kod kojeg ništa neće moći ‘nako bezveze! I sve će to bit’ po zakonu, legalno i legalizovano, što će za mnoge bit’ pravi kurtulološki, to jest: kul-tur-ološ-ki šok, gospodo! Eto, mjesec dana poslije izbora tokom kojih sam načisto kolabirao, kolaborirao ili kako se to već kaže – sve će konačno sjest’ na svoje mjesto kad ja zasjednem u fotelju bez portfelja“, poručio je Nešić.

Tekst je satiričnog karaktera!

Buka

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube