Naslovna Najnovije Nešić komentariše Viškovićevu platu, a prima više nego premijer

Nešić komentariše Viškovićevu platu, a prima više nego premijer

0

Lider DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao je platu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, ali je javnost zaboravio da obavijesti o svojim primanjima.

Naime, Nešić u ovoj godini kao poslanik u Parlamentu BiH ima prosječno mjesečno primanje oko 8.540 KM u bruto, odnosno 5.290 KM u neto iznosu.

Dok je bio direktor Puteva 2019. godine imao je bruto mjesečna primanja od oko 9.170 KM, od čega je oko 8.000 KM bruto bilo iz Puteva a ostalo iz Parlamenta BiH, dok je u neto iznosu to ukupno bilo oko 5.600 KM, od čega je neto plata u Putevima bila 4.880 KM, a preostalo je bila naknada iz Parlamenta BiH.

Sa druge strane, premijer Višković ima platu od 4.600 KM u neto iznosu, odnosno 7.460 KM bruto, što je potvrđeno iz Vlade Republike Srpske.

Izjave Nešića prokomentarisao je i sam premijer, koji je pozvao lidera DNS-a da građanima Republike Srpske odgovori kolika su mu bila primanja dok je primao platu direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ i poslanika u Paralamentarnoj skupštini BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube