28.7 C
Banja Luka

Nešić naručio: Staćemo u kraju trgovine narkoticima

„Dobili smo obećanje da ćemo zajedno stati u kraju trgovine narkoticima na takozvanoj `balkanskoj ruti`“, rekao je Nešić.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić kaže da je u vrhu prioriteta ministarstva i policijskih agencija borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i ilegalne trgovine drogama.

„Želim poslati jasnu poruku da neće biti nedodirljivih. Svi koji su se ogriješili o zakon, ne mogu biti zaštićeni bez obzira na koju se funkcija nalazi“, rekao je Nešić u intevju Srni.

On je naveo da se u ovom segmentu radi u tri pravca – poboljšanju zakonskog okvira, jačanju odnosa na regionalnom nivou i uspostavljanju saradnje sa evropskim bezbjednosnim agencijama, te pojačanju aktivnosti policijskih agencija u otkrivanju kriminalnih djela i osoba.

„Rezultati u nekim oblastima su već vidljivi. U prošloj godini Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ samo u dvije akcije otkrila je 269 kilograma kokaina što je rekordna pljenidba ove vrste droga. Sa partnerskim agencijama nastavićemo zajedničku borbu protiv trgovine narkoticima“, podsjetio je Nešić.

Ministar bezbjednosti je rekao da je na sastanku sa rukovodstvom Interpola dogovorena dodatna obuća i opremanje policijskih agencija u BiH.

„Dobili smo obećanje da ćemo zajedno stati u kraju trgovine narkoticima na takozvanoj `balkanskoj ruti`“, rekao je Nešić.

(BN) Foto: Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here