Naslovna Republika Srpska Nešković će biti tužen za krivično djelo i mobing

Nešković će biti tužen za krivično djelo i mobing

0

Na Fejsbuk stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video snimak na kojem se vidi napad na radnika na benzinskoj pumpi “Nešković” u Bijeljini, na kojem ga muškarac prvo gađa čašom, a potom na izlazu tjera da skine radnu majicu.

U objavi je navedeno je da se radi o napadu vlasnika lanca “Nešković” bezinskih pumpi Dragana Neškovića na jednog radnika.

Administrator stranice “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” Dražan Pejaković koji je prvi objavio video, za Mondo je ispričao da je snimak nastao proteklog vikenda u objektu “Neškovića” u Bijeljini, a da je napadnut radnik N.Č. koji je tu radio svega sedam dana i to neprijavljen.

U dogovoru sa oštećenim, već je zatražena pravna pomoć, te planiraju da nesavjesnog poslodavca tuže pred nadležnim sudom za krivično djelo i za mobing.

– Radnik je došao tu da radi kao zamjena koleginici. Problem je nastao oko pištolja za točenje goriva koji su bili u kvaru, zatim su popravljani, ali se ispostavilo da i dalje ne funkcionišu kako treba, što je oštećeni radnik došao da prijavi poslodavcu koji je u lokalu sjedio sa šefom poslovnica. Kada mu je saopštio da pištolj ponovo ne radi i okrenuo se da izađe, Dragan Nešković mu je povikao „stani!“ i opsovao mu majku, a zatim ga gađao čašom i dio stakla ga je pogodio u nogu. Zatim je krenuo za njim i na izlazu mu rekao „skidaj tu majicu“, što je on i učinio – kazao je Pejaković.

On je u razgovoru naveo da je, u dogovoru sa oštećenim, našao advokata iz Banjaluke koji je spreman da pro bono zastupa ovaj slučaj pred nadležnim sudom.

U Policijskoj upravi Bijelina su naveli za Mondo da im nije prijavljen ovaj slučaj, a nezvanično se saznaje da se policija tek jutros, preko društvenih mreža, upoznala sa sadržajem snimka.

Dragan Nešković je u kratkom telefonskom razgovoru za portal Bijeljina.com izjavio da na snimku “nije on”.

– Ja ne znam ko je to. Kako su to mogli staviti, kad nisam ja to? Jutros sam i sa radnicima mojim pričao, neko je od radnika, ne znam ko, stavio mene, a nisam ja – kazao je Nešković.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube