29.7 C
Banja Luka

NEVIĐENA DRAMA Majka vodila dječaka (7) doktoru, a onda su sa drvenog mosta pali u rijeku

Sedmogodišnji dječak i njegova majka iz Jelašnice kod Surdulice, upali su u petak prije podne u rijeku, tako što su se okliznuli sa improvizovanog drvenog mostića kada su krenuli ljekaru.

Po priči majke Slađane Mitrović, njih dvoje su pokušavali da pređu put do druge obale Jelašničke reke, ne primjetivši da su daske na samom kraju mostića zaleđene.

Morala da vodi sina kod ljekara

Dijete je imalo visoku temperaturi i trebalo je da ponovo odemo kod lekara u Surdulici kako bismo odradili još neke preglede i analize – kaže ova majka za Blic.

Sa druge strane obale čekao ih je komšija, kako bi ih odvezao kolima.

– Nizvodno nekoliko stotina metara imamo betonski most, ali nas nekoliko kuća koristimo ovaj, jer nam je najbliže tako do druge obale, gdje nam je put do škole, crkve, prodavnice, kao i veza za Surdulicu ili Vladičin Han – priča Slađana.

Kako je sa djetetom u petak žurila da što prije stigne do komšijinih kola, nije obratila pažnju da su daske na kraju mosta zaleđene i klizave.

– Kada smo došli skoro do druge obale, sin se okliznuo i u tom padu odgurnuo i mene, jer smo se držali za ruke. Oboje smo pali u ledenu rijeku, ispala mi je i torba, ali sam reagovala brzo i dijete gurala ka obali, dok nije kročilo na suvo, a zatim sam i ja izašla. Voda je odnijela torbu, telefon, novčanik u njoj. Brzo smo stigli do komšije, koji nas nije vidio ni čuo – kaže ona.

Ona kaže, da su onako mokri otišli kod njih u kuću, gdje su se presvukli.

Prošli bez povreda

Ističe da su prošli bez povreda, osim što sin ima ogrebotinu na licu, i vidno uplašen, nakon svega što se desilo.

Uz to rijeka je bila ledena pa se nadam da se neće dodatno prehladiti – dodaje Slađana.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here