Naslovna Region NEZAKONITO STEKLI MILIONE Pritvor za devetoro uhapšenih zbog zloupotreba u Vojsci Srbije

NEZAKONITO STEKLI MILIONE Pritvor za devetoro uhapšenih zbog zloupotreba u Vojsci Srbije

0

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana za devet osumnjičenih za zloupotrebe sa ugovorima o investicionom održavanju objekata za potrebe komandi, jedinica i ustanova Ministarstva odbrane Srbije, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Kako je navedeno, sudija je donio ovakvu odluku kako osumnjičeni ne bi ometali postupak uticajem na svjedoke.

Istovremeno, tužilac je nakon saslušanja osumnjičenih u Tužilaštvu za organizovani kriminal donio naređenje o sprovođenju istrage protiv petoro zaposlenih u Ministarstvu odbrane Srbije i pet odgovornih lica u privrednim društvima, od kojih se za jednim još traga.

Osumnjičeni su uhapšeni u subotu, 25. juna, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemjesečnog predistražnog postupka, u saradnji sa Vojno-bezbjednosnom agencijom, Vojnom policijom, pripadnicima Bezbjednosno-informativne agencije i Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Uhapšeni se terete da su na štetu budžeta Srbije zaključili veći broj ugovora za različita ulaganja za potrebe Ministarstva odbrane, u koje su unosili neistinite podatke, upisujući cijene radova koje su bile znatno veće od tržišnih.

Na taj način su, kako se sumnja, protivpravno pribavili imovinsku korist u višemilionskom iznosu.