Naslovna Politika Nije iznenđenje: SNSD, SDA i HDZ su čvrsta koalicija

Nije iznenđenje: SNSD, SDA i HDZ su čvrsta koalicija

0

Ne iznenađuje me poziv Čoviću i Izetbegoviću, s obzirom na to da su oni čvrsta koalicija na nivou BiH…SNSD, SDA i HDZ pokušavaju da poprave svoj rejting…Veoma je narušen ugled Bosne i Hercegovine u međunarodnim institucijama. Tema smo važnih parlamenata i vlada…

Ovo je, između ostalog, gostujući na BHT rekao zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović, koji je i poslanik u NSRS.

“Naša je obaveza da prisustvujemo i posebnim i redovnim sjednicama Narodne skupštine kao narodni poslanici. Iznijet ćemo stavove i to je ono što možemo uraditi. Sav drugi teret je onima koji obnašaju vlast”, kazao je Radović.

On kaže da nije iznenađen pozivom Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da dođu na posebnu sjednicu NSRS.

“Oni su čvrsta koalicija na nivou BiH i kreiraju kompletnu političku situaciju. I ta retorika koja je prisutna među njima liči na to da podgrijavaju atmosferu pred izbore jer su samo to aduti koji su im ostali u rukama, da ubijede narod da je situacija dobra i da tim političkim sredstvima nastoje poboljšati rejting svih stranaka koji čine vladajuću koaliciju SNSD, SDA i HDZ BiH. To što ta retorika nanosi štetu svim građanima je druga stvar”, smatra Radović.

Kazao je i da se razgovaralo na organima stranke o učešću predstavnika vlasti iz Republike Srpske u institucijama BiH.

Pozdravlja napore predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nastavak rada predstavnika iz Republike Srpske u institucijama na nivou države.

“Mislim da su dobri napori gospodina Vučića da se situacija normalizuje. Ključna stvar je odnos između Federacije i Republike Srpske, Bošnjaka i Srba. Imamo situaciju oko Izbornog zakona BiH, gdje SNSD nastoji da pomogne i hrvatskoj strani da se riješi i njihov problem. Važno je da gospodin Vučić ulaže napore da se ova situacija prevaziđe”, kazao je Radović.

Naglasio je da su imali sjednicu Predsjedništva stranke gdje je rečeno da kao što je NSRS donijela odluku o povlačenju iz organa na nivou Bosne i Hercegovine, isti najviši zakonodavni organ Republike Srpske treba donijeti odluku i o povratku srpskih predstavnika.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: