Naslovna Izdvajamo Nije Pero Simić pisao „Danasu“ žaleći se na moj tvit, već je...

Nije Pero Simić pisao „Danasu“ žaleći se na moj tvit, već je pisao Vučiću šaljući mu određene Dodikove poruke

0

Zašto se g. Pero Simić na mene žali Danas? Riječ je o njegovom tekstu „Stranputice Nebojše Krstića“ od 1. veljače 2023. Zašto Danasu kad ja nisam u Danasu pominjao ni Dodika ni Peru, a bogami ni Republiku Srpsku, već sam to radio na Tviteru?

Piše: Nebojša Krstić

Da li savjetnik medija predsjednika Republike Srpske to radi zato što je u Danasu košer pisati sve gore o meni? Ako je to razlog, onda ima logike.

Ali nema logike što njegov tekst, osim što se bavi mojim „dezinformacijama, tačnijima, glupostima koje svakodnevno prosipam putem medija u Srbiji“, objašnjava koliko Dodik voli Srbiju (i koliko je Pero Simić poštuje), i sve to, dakle, objašnjava uredništvu i čitaocima Danasa koji o Dodiku misle daleko gore nego ja. Zbunjen sam. Zašto baš u Danas?

U dotičnom Simićevom tekstu, u prvom dijelu, Pero tvrdi da sam ja „onaj koji se trudi da djeluje kao Vučićev portparol“ i da sam „uzurpirao ulogu Vučićevog portparola“.

Dakle, Dodikov savjetnik Simić razotkriva da ja nisam Vučićev portparol, ali se trudim da obmanem javnost i vjerujem da jesam.

Međutim, u nastavku svog pismenog zadatka savjetnik Simić „iz najboljih namjera i zbog jedinstva srpskog naroda“ savjetuje Vučiću da razmisli trebaju li mu saradnici kakav sam ja. Hm! Prema Simićevim riječima u isto vrijeme i nisam i jesam Vučićev saradnik tj. portparol.

Ja sam kao Bora Todorović u „Balkan ekspresu“: i nisam i jesam muzičar. Ili kao Šredingerova mačka: u isto vrijeme sam i živ i mrtav. Kad mu kako treba.

Kada sam pročitao Simićevu misao o tome da je „količina gluposti i dezinformacija koje svakodnevno prosipam“ zapanjujuća, obradovao sam se.

Naime, već desetak godina čitam o sebi (u Danasu, ali i drugdje) slične komentare, ali nikako da me neki od autora takvih uvrijedi suoči sa „glupostima i dezinformacijama“ koje prosipam.

Da me išamara njima i javno ih ogoli demantujući ih! Na moje neprijatno iznenađenje, od svih mojih „dezinformacija“ Pero je izabrao samo jedan moj tvit koji se, slučajno, odnosi na osobu čija je na suradniku i portparolu:

„Od Milorada Dodika dolazi samo verbalna podrška Srbiji, a suštinski je političar koji svakim svojim gestom zabija nož u leda Srbiji, te je političar koji sprovodi politiku Moskve…“

Pohvalio bih Peru jer je zamalo točno citirao šta sam napisao, samo bih ga zamolio da objasnim kojim dijelom svog tvita sam se „okomio na Republiku Srpsku“. To što sam napisao, upravo to i mislim, ali ne o Republici Srpskoj, već o Dodikovom političkom djelovanju.

Nebojša Krstić

Koga zanima mogu svoje mišljenje da potkrijepim neke konkretne stvari od kojih bih za ovu priliku istaknuo Dodikovo za Srbiju i za Republiku Srpsku katastrofalno štetno djelovanje prema visokom predstavniku za BiH Šmitu. Ako neko želi nešto skorašnje, ističem orden koji je Putinu dodijelio za Dan RS, prije nepunih mjesec dana.

Naime, ja ne vjerujem da je Dodik glup čovjek (kao što to ne vjerujem ni za Peru Simića) i da ne razumijem šta taj orden znači u situaciji kada čitav svijet Dodika pogrešno percipira kao Vučićevu marionetu, a kada cjelokupna Kurtijeva medijska i lobistička mašinerija radi sve što može kako bi se Srbija predstavila kao rusku ispostavu, a Vučića kao „malog Putina“ na Balkanu i koliko to, u svjetlu agresije na Ukrajinu, pravi štetu Srbiji i njenim naporima da odbrani sebe i svoje interese na Kosovu.

Pošto sam siguran da Dodik razumije posljedice svakog svog poteza, ostajem skeptik čak i kad Pero Simić biranim riječima, u Danasu, piše veličinu Dodikove ljubavi prema Srbiji.

Da skratim priču: ne mislim da je Simićeva tupava papazjanija od teksta bez smisla i svrhe. Nije Pero Simić pisao Danasu žaleći se na moj tvit, već je pisao Vučiću šaljući mu određene Dodikove poruke. Ja sam samo kolateralna šteta.

Tako da Dodik ne treba da se krije iza Pere, a Pero ne treba da se krije iza mene, nego neka Perin šef, ako smije, raspravi ono što ima da raspravi sa onim kome sam ja saradnik i portparol, mada nisam ni jedno ni drugo .

PS Ne sjećam se da je Dodikov savjetnik Simić danas pisao povodom sramne kampanje koju je njegov omiljeni dnevni list vodio protiv Vučićevog sina i njegove odlaska u Banjaluku na obilježavanje Dana Republike Srpske.

To mu je, izgleda, manje smetalo nego moj tvit. Zanimljivo, zar ne?

( Danas.rs )

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: