34.7 C
Banja Luka

Nije usvojena nijedna odluka, ANP povučen s dnevnog reda

Predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH Josip Brkić izjavio je danas da je na njegov zahtjev sa dnevnog reda Savjeta ministara povučen Prijedlog programa reformi BiH 2021, sa Prijedlogom odluke o usvajanju.

“Kao ovlašteni predlagač u ime Komisije za saradnju sa NATO-om i u skladu sa najavama da bi ta važna tačka, taj formalno-pravni i politički okvir saradnje BiH i NATO-a mogao biti neizglasan na Vijeću ministara povukao sam je sa dnevnog reda sa zahtjevom predsjedavajućem Zoranu Tegeltiji da je uvrsti na narednu sjednicu”, rekao je Brkić novinarima.

On je naveo da je u skladu sa najavom predsjedavajućeg Savjeta ministara da će biti protiv svih odluka, na ovaj način Program reformi ostavio u proceduralnom životu.

“Ukoliko bi se dogodilo da nema konsenzusa u Savjetu ministara za njegovo usvajanje to bi značilo uslovno rečeno i kraj tog dokumenta”, pojasnio je Brkić, koji je i zamjenik ministrice spoljnih poslova BiH.

On je naglasio da su u Komisiji za saradnju sa NATO-om svi članovi učestvovali u izradi dokumenta konsenzualno, bez obzira iz koje stranke dolaze i kom konstitutivnom narodu pripadaju.

“Iz tog razloga smatram da je moja odgovornost da se omogući Savjetu ministara da se u konsenzusu, kako je napravila Komisija za saradnju sa NATO-om, usvoji program reformi u nadam se skorom vremenu”, rekao je Brkić.

On je dodao da optimizam izvlači iz konsenzusa svih koji su radili u Komisiji i saglasili se sa Programom reformi za 2021. godinu.

Brkić očekuje da predsjedavajući sazove novu sjednicu Savjeta ministara, na kojoj će biti usvojen ovaj dokument, za koji je napomenuo da ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

(Klix)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here