Naslovna Politika Nikakva prelazna vlada sa SNSD-om ne dolazi u obzir

Nikakva prelazna vlada sa SNSD-om ne dolazi u obzir

– Mi ostajemo opozicija i politički protivnici svim lošim politikama SNSD-a – poručili iz PDP. dodajući da ne dolaz u obzir nikakva prelazna Vlada Republike Srpske.

Odlazak u Skupštinu na poziv Čubrilovića je isključivo bio zbog štetne Inckove odluke, kaže to predsjdenik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović komentarišući sastanak predsjednika parlamentarnih stranaka Srpske na Twitteru.

– Nekakve priče o zajedničkim, koncentracionim ili nekim drugim prelaznim vladama u Srpskoj su potpuno irelevantne i ne zaslužuju širi komentar. Naš stav se zna i tačka, napisao je Borenović.

I potpredsjednica PDP-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić odbacila je mogućnost bilo kakve vlade zajedno sa SNSD-om.

– PDP odlučno odbija bilo kakve priče o koncentracionoj ili zajedničkoj vladi Republike Srpske… Nikakva prelazna vlada za nas ne dolazi u obzir – poručila je Trivićeva i dodala da je odlazak na sastanak kod predsjendika NSRS Nedeljka Čubrilovića bio isključivo zbog Inckove nametnute odluke.

Podsjetimo da je na nedavnom sastanku lidera predsjednik SNSD Milorad Dodik inicirao formiranje vlade nacionalnog jedinstva u koju bi ušli svi lideri poliitčkih stranaka u Republici Srpskoj.

(BN)