Naslovna Najnovije „Nisam u sprezi sa kapitalom i tajkunima, ne mogu me kupiti!“

„Nisam u sprezi sa kapitalom i tajkunima, ne mogu me kupiti!“

0

Nisam u sprezi sa krupnim kapitalom i tajkunima, tvrdi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Zamislite kada vam najbliži saradnici, oni koje volite i poštujete kažu kriminalac si, lopov si. To je kao simbioza. Ko je simbioza? Dajte mi jednog političara koji je prošao toliko hapšenja, privođenja, kazni kao što sam prošao“, izjavio je na.

„Mogu ponovo da odem na imanje porodice Dodik, ali u godinama moja politička borba ostaje ista samo se načini i instrumenti mijenjaju. Ja sam nekada kidao asfalt, a danas ga moram praviti. Nekada sam kritikovao, a danas me narod birao da radim“ , istakao je.

Stanivuković je istaknuo da spada u grupu političara koje ne mogu ničim kupiti.

“Pare mi ne trebaju, za pozicije ne žudim, svoju poziciju imam, dobio sam je od naroda.”

Na konstataciju da nitko i ne kaže da je kupljen već ucijenjen, gradonačelnik odgovara:

“Reći ćete snimak. Pa neka ga objave ako ga imaju. Tako se svaki dan možemo igrati. Ja sam apsolutno slobodan čovjek.”

Opoziva se ne plaši jer SNSD zna da bi on ponovo pobijedio na izborima, ističe prvi čovjek najvećeg grada Srpske. Sa Dodikom se nije sprijateljio, podvlači on.

“Kada neko pita zašto kažu da će biti otpor ovdje (Bijeljina, Ljubiša Petrović), a ne mene, reći će zato što sam dobar sa Dodikom. Eto, jesam, s njim sam brat rođeni”, odgovorio je ironično Stanivuković napominjući da će priča uvijek biti kao što su na početku njegove političke karijere govorili da je tatin sin.

Obavljanje javne funkcije mora se odvojiti od privatnih odnosa, navodi Stanivuković.

“Za mene nije normalno da za čeonim stolom na događaju od javnog značaja sjedi gospodin Dodik sa svojom djecom i da oni budu na boljem mjestu nego neki funkcioneri.”

Na opasku da ih sada naziva Dodikovom djecom, a ne “batom i sekom” kako je to ranije govorio, Stanivuković kaže da može i sada da ih tako naziva, ali da priznaje da je nekada u svojoj borbi bio previše ličan.

“I dalje ostajem pri svojoj tvrdnji da su djeca funkcionera, bato i seka i svi drugi do lakata gurnuli svoje ruke… Imate njihove firme koje to rade. I dalje identično mislim i to ću da govorim.”

Od skupštinske većine tražimo da ne opstruišu projekte i da ne ukidaju protokole koje svaki načelnik općine i gradonačelnik u Republici Srpskoj ima, kaže prvi čovjek Banjaluke.

“Izvorne prihode grada. Nemojte dirati. Realokaciju sredstava. To znači da je budžet sveobuhvatan, ali se neki projekti realiziraju brže od drugih, te je zakon prepoznao da gradonačelnik sa jedne stavke prebaci novac na drugu gdje nedostaje. Samo gradonačelnik Banjaluke to ne može da ima. Imamo duplo manje sjednica od Igora Radojičića. Također, tu su i prepolovljeni dnevni redovi, kao i izostanak pomoći Vlade Srpske koja Banjaluci nije uputila ni marku pomoći, a prethodna uprava je dobila milione.”

Stanivuković kaže da ima ambiciju da vodi PDP, te da tu partiju očvrsne na opozicionom kursu, ali i da je politički upotpunjen.

„Da biste bili, a pogotovo kada imate vlast u Banjaluci morate isporučiti rezultate. Možete kroz budžet, kroz razne politike, ali morate i kroz mogućnost rada sa svim relevantnim ustanovama i institucijama na svim razinama, čak i oko države, tj. međunarodne“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Krajnji cilj je da se svi zajedno udružimo da od Republike Srpske napravimo bolje mjesto za život, kaže Stanivuković. On je u emisiji
„Mat“ naglasio da je jedno sigurno – nikada neće izdati povjerenstvo Banjalučana.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube