24.7 C
Banja Luka

Novalić tužioce nazvao mafijašima i zaprijetio im (VIDEO)

Fadil Novalić, bivši premijer Vlade Federacije BiH, koji bi već danas trebao otići na izdržavanje zatvorske kazne u Vojkoviće, sinoć je na svom Facebook profilu objavio snimak govora u kojem navodi da je „projekat protiv njega detaljno isplaniran, obilato finansiran i hirurški precizno izvršen“.

Presuđeni Novalić, koji ne može da se pomiri s odlaskom u zatvor, ponovo je direktno napao Amerikance da stoje iza njegovog procesa.

Novalić je istakao da je smijenjen po direktivi SAD, da je „prije tri-četiri godine tamo u Americi je donesena odluka da se ide protiv SDA“.

Međutim, na samom kraju videoobraćanja, Novalić iznosi teške optužbe na račun državnih tužilaca i između ostalog, upućuje im ozbiljnu prijetnju.

„Isti ovi tužioci, ima ih četiri, to  je dio mafije kriminalne u pravosuđu. Oni su vidjeli priliku u respiratorima da naprave skandal. Ja sam također mogao, emotivno to, mnogo teže  doživjeti. Međutim, ja sam to ovako sabrao: Ako oni mene emotivno oštete, ja neću moći ništa učiniti da se ti ljudi kazne ili udalje. Također, jedan ajet kaže da je dobro oprostiti, ali možete i vratiti. Ja sam se odlučio da vratim“, rekao je Novalić.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here