Naslovna Najnovije Nove neželjene reakcije na vakcinu protiv korone

Nove neželjene reakcije na vakcinu protiv korone

0
Vakcija covid 19 - lijek protiv korone

Dvoje zdravstvenih radnika u „Providence Health Alaska“ pretrpjelo je neželjene reakcije na vakcinu Pfizera i Biontecha protiv Kovida-19 krajem prošle nedjelje, rekao je Majkl Kenfild, portparol bolnice Providence Alaska, prenosi „N1“.

Na Aljasci je sada zabilježeno pet neželjenih reakcija na vakcinu. Prošle nedjelje su tri zdravstvena radnika u državi imala alergijske reakcije nakon što su primili doze ove vakcine protiv Kovida-19.

Providence Alaska nije objavio lokaciju na kojoj su zaposlena ta dva zdravstvena radnika, inače se medicinski centri nalaze na četiri lokacije.

Zdravstveni radnici koji su primili vakcinu su „njegovatelji koji su direktno uključeni u njegu pacijenata“, rekao je Kenfild.

Oni su pretrpjeli blage reakcije koje nisu opasne po život, ali nisu pristali na puštanje dodatnih informacija o njihovom trenutnom stanju, rekao je Kenfild za CNN i dodao da su neželjene reakcije prijavljene državnom zdravstvenom odjeljenju i Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (FDA), kao  i sistemu za izvještavanje o neželjenim događajima povezanim s vakcinama (VAERS).

CNN je takođe objavio krajem nedjelje da je bolnica u Iliniju pauzirala svoje vakcinacije protiv Kovid-19 nakon što su četiri radnika imala reakcije.

Vakcinacija u toj bolnici je sada nastavljena.

(N1)