Naslovna Najnovije Novi detalji: Evo šta sve povezuje dva masakra u Srbiji?!

Novi detalji: Evo šta sve povezuje dva masakra u Srbiji?!

0

Kosta K. (13) i Uroš Blažić (20), koji su u srijedu i četvrtak u masovnim ubistvima u školi na Vračaru iu okolici Mladenovca ubili ukupno 17 mladih i ranili još 20, vježbali su pucanje u istoj streljani „Partizana“ u Beogradu.

Istražioci ne isključuju mogućnost da su se njih dvojica u nekom trenutku čak i sreli u toj strijeljani, a možda i upoznali.

Kako saznaje Informer od izvora iz istrage, inspektori su do ovog šokantnog otkrića došli dok su radili na ubistvima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru iu selima Dubona i Malom Orašju kod Mladenovca.

– Jedan od pravaca istrage u oba masakra bio je gdje su Kosta i Uroš uvježbavali pucanje, pošto obojci dobro barataju oružjem. Tako je najprije utvrđeno da je malog Kostu otac Vladimir K. odveo u streljanu „Partizana“, a ubrzo zatim otkriveno je da je i Blažić na istom mjestu u više navrata vježbao pucanje. To je zaista čudna podudarnost, i zato se ne isključuje mogućnost da su se Uroš i Kosta sreli u straljani, a možda čak i upoznali – kazao je naš izvor.

Na drugoj strani, vlasnik privatne streljane „Partizan“, u kojoj je počasni član bio Kostin otac Vladimir, negirao je prilikom saslušanja da je dječak ikada pucao u njegov objekt.

Iako su mu predočeni dokazi u vidu slika i snimaka da su i Vladimir i Kosta vježbali pucanje kod njega, vlasnik se uporno držao svoje priče, tvrdeći da ih nikada nije vidio.

Kad su mu zatraženi snimci sigurnosnih kamera iz streljane, vlasnik je rekao da kamere duže vrijeme nisu radile. Protiv njega bit će podnijeta odgovarajuća krivična prijava, piše Informer .

Podsjećamo, u Srbiji su se prošle sedmice dogodila dva masakra. Kosta K. učenik OŠ „Vladislav Ribnik“ na Vračaru u Beogradu hicima iz pištolja ubio je osam učenika i radnika obezbjeđenja. 

Uroš B. dan kasnije kod Mladenovca ubio je osmoro, a ranio 14 osoba.

(BN) Foto: Informer

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube