Naslovna Region Novi dokazi: Da li Milo pravi odstupnicu?

Novi dokazi: Da li Milo pravi odstupnicu?

0
Milo djukanovic predsjednik crne gore

Da Milo Đukanović nakon poraza na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori polako pravi odstupnicu i zajedno nastoji da sa svojim poslovnim kompanjonima preostali kapital koji posjeduje izmjesti u inostranstvo, govori i činjenica da u poslednje vrijeme nerijetko u društvu svojih poslovnih partnera i osoba od povjerenja odlazi u Dubai, gdje između ostalog Đukanović sa svojom svitom boravi po nekoliko dana, u kojim prilikama često organizuje žurke zatvorenog tipa gdje se troši ogroman novac, a nerijetko konzumira i kokain.

Ekipa “Nacionalista “je došla do ekskluzivnih informacija da je Milo Đukanović 23.11.2020. godine privatnim avionskim letom kompanije „Empire Aviation“, otputovao iz Podgorice za Dubai. I ništa ovdje ne bi bilo čudno da zajedno sa Đukanovićem pored njegove supruge Lidije i dva pilota sa Tajlanda, tada u Dubai nisu otputovali novopečeni Crnogorac i kontroverzni Tajlandski političar i biznismen Taksin Šinavatra, te vlasnik najvrijednijeg dijela crnogorske obale i čuvar Milovog blaga Petros Statis, zatim kontroverzni biznismen i Milov drugar Zoran Ćoćo Bećirović, te funkcioner državne uprave Crne Gore i Milov kurir Željko Vukčević, kao i Božidar Vidaković iz Podgorice.

Očigledno je Đukanović koristio period dok još uvijek nije bila formirana nova Vlada Crne Gore, da neopaženo i neprimjetno iznese dio svog bogatstva kako bi obezbijedio sebe i svoju porodicu nakon definitivnog silaska sa vlasti, a taj period je veoma blizu, možda nakon 14.03.2021. godine i katastrofalnog poraza u najavi DPS-a na lokalnim izborima u Nikšiću, kada će Đukanoviću postati jasno da brod zvani „DPS“ tone na dno i da mu više nikakav remont ne pomaže.

Uzalud se Đukanović trudi da svoje blago izmjesti na sigurno, jer to nisu uspjeli mnogo sposobniji diktatori prije njega, pa neće ni on, jer po onoj narodnoj „zaklela se zemlja raju da se sve tajne saznaju“. Možda će i neko od ovih Milovih saputnika jednog dana da bi zaštito sebe od krivične odgovornosti prihvatiti da oda Milove tajne i sarađuje sa Tužilaštvom Crne Gore i pošalje Đukanovića na mjesto koje mu većina građana Crne Gore priželjkuje u zasluženu „penziju“ na jednom mjestu u blizini Danilovgrada.

(“Nacionalist”)