24.7 C
Banja Luka

Novi vlasnik zalaže imovinu „Boske“ za uzimanje kredita

– Robna kuća „Boska“ planira da podigne kredit od 16 miliona maraka koji će iskoristiti za vraćanje duga Investiciono – razvojnoj banci (IRB) i za kupovinu investicione nekretnine.

Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju te o hipotekarnom obezbjeđenju kredita i o kupovini investicione nekretnine biće razmatrane na Skupštini akcionara zakazanoj za 24. oktobar.

O glasu za sjednicu navedeno je da se ona saziva radi donošenja odluke o sticanju i raspolaganju imovinom velike vrijednosti.

RK „Boska” kredit planira uzeti na 120 mjeseci. Dio kredita, 9,5 miliona KM namijenjen je za vraćanje ukupnih obaveza prema IRB-u, dok je 6,5 miliona predviđeno ta kupovine investicione nekretnine.

„Predlaže se Skupštini akcionara da donese Odluke o zaključenju posla sticanja i raspolaganja imovinom velike vrijednosti koje se odnose na kupovinu investicione nekretnine, kreditno zaduženje i stavljanje hipoteke na objekat Robne kuće „Boska” kao obezbjeđenje za dugoročni kredit“, navedeno je u preporuci Upravnog odbora upućenoj Skupštini akcionara.

Dodaje se i da će kredit omogućiti potpuno izmirenje obaveza prema IRB-u, te ulaganje u investicionu nekretninu.

„To će dovesti društvo u poziciju da može realizovati nove poslovne aranžmane koji će unaprijediti poslovanje i za posljedicu imati održanje planiranog tempa razvoja i poboljšanje poslovnog rezultata društva“, ističe se u preporuci.

Podsjećamo, većinski akcionar Robne kuće „Boska“ nedavno je postala firma “Kaboss pro” iz Beograda, iza koje stoji vlasnik IT kompanije „Prointer“.

„Kaboss pro“ u svom vlasništvu ima 20.151.005 akcija odnosno 88 odsto akcija, tako da nema sumnje da će predložene odluke dobiti zeleno svjetlo.

(Capital) Foto: Capital

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here