Naslovna Najnovije NSRS izigrana, Dodik prodaje interese Srpske

NSRS izigrana, Dodik prodaje interese Srpske

0

Na preskonferenciji održanoj u Istočnoj Ilidži, lideri opozicionih stranaka Kluba koji čini SDS, PDP i Liste za pravdu i red u PD PS BiH, istakli su da traže hitno održavanje posebne sjednice Narodne skupštine RS zbog, kako su naveli, gaženja odluka i zaključaka NSRS, usvojenih prije dva mjeseca.

„Evidentno je kršenje zaključaka NSRS, SNSD i Dodik trguje sa svojim partnerima u Sarajevu. Tražimo posebnu sjednicu NSRS, na kojoj će se razmatrati šta je učinjeno sa usvojenim zaključcima NSRS. Zaključak oko Ustavnog suda nije ispoštovan. NSRS je izigrana po ko zna koji put, to je sredstvo u rukama jednog čovjeka“, izjavio je Milan Miličević, lider SDS-a.

Tražimo materijal da nam dostavi premijer Srpske, koji je, kako je kazao, i odgovoran za sprovođenje zaključaka.

„Mi ćemo, ukoliko ne dođe do zakazivanja sjednice, u petak održati sastanak sa svim poslanicima. Zakon o vinu koji je neki dan usvojen predstavlja čisti prenos nadležnosti na nivo BiH“, dodao je.

Branislav Borenović, lider PDP-a naglasio je da da SNSD sa koalicionim partnerima kreće u usvajanja zakona mimo stava NSRS, te prodaju interese srpske zarad ministarske pozicije i kumove zgrade.

„Tražimo posebnu sjednicu NSRS na kojoj bi se definisao stav da li vrijede zaključci NSRS. Zakon o organizaciji tržišta vina je klasični prenos nadležnosti. Ovo je najopasniji udar na Republiku Srpsku od strane lažnog predsjednika“, istakao je.

Nebojša Vukanović, lider Listra Za pravdu i red pozvao je na zbijanje redova i borbu protiv režima.

„Moramo se boriti da oslobodimo Republiku Srpsku iz ralja ljudi koji su izgubili razum. Odgovornost za ovakvo stanje snose lideri Trojke. Pozivam sve i  u Federaciji da se okupe, da ne nagrađuju uzurpatore. Zašto Boračka organizacija ćuti na ponižavanje NSRS. Pozivam sve da zbijamo redove, Dodik se jedino boji naroda na ulici“, naglasio je Vukanović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube