30.7 C
Banja Luka

NSRS ODUSTAJE OD MIRNOG RAZDRUŽIVANJA Odluka donesena prije 3 dana na nenajavljenom neformalnom sastanku užeg rukovodstva stranke iza zatvorenih vrata

Narodna skupština Republike Srpske je odustala od održavanja Posebne sjednice o mirnom razdruživanju Republike Srpske od Federacije Bosne i Hercegovine.

Odustajanje nije konačno rekao je izvor iz SNSD koji je želio ostati anoniman.

Odluka je donesena prije tri večeri na neformalnom sastanku užeg rukovodstva stranke koji je nenajvljeno iza zatvornenih vrata održan u zgradi NSRS.

Šefovi klubova Narodne skupštine Republike Srpske ranije su dobili dokument o mirnom razdruživanju Republike Srpske od FBiH, koji je lider SNSD i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, dugo najavljivao, iako sa drugačijim nazivom.

Dokument je službeno nazvan “Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i FBiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima”.

U dokumentu se govori o pritiscima na Republiku Srpsku, neustavnom i antidejtonskom djelovanju kako Kristijana Šmita, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, tako i ostalih, destruktivnom djelovanju bošnjačkih političara, UN Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Svesrpskom saboru…, piše N1.

Prema nezvaničnim inforamcijama ova sjednica je zapravo prolongirana, a vladajući ne odustaju u potpunosti od dokumenta.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here