Naslovna Izdvajamo Objavljeni satelitski snimci jedne od skladišnih baza T-80 tenkova ruske vojske: „Ima...

Objavljeni satelitski snimci jedne od skladišnih baza T-80 tenkova ruske vojske: „Ima ih još na zalihama“

0

Zapad pomno prati materijalne rezerve ruskih trupa, redovno dobijajući satelitske podatke o količini opreme koja se nalazi u skladišnim bazama. Ovo daje grubu predstavu o mogućnostima mobilizacije ruskih trupa.

Ovoga puta na internetu su objavljene fotografije snimljene iz svemira jednog od skladišta tenkova T-80, koje se nalazi na teritoriji 61. oklopno-remontnog pogona u Sankt Peterburgu.

S jedne strane, primetno je smanjenje kvantiteta, as druge, i dalje postoji rezerva. Možete primetiti smanjenje njihovog broja na teritoriji preduzeća, ali Rusi i dalje imaju dosta tenkova, kaže na društvenim mrežama, upoređujući slike koje su sateliti primili u martu 2020. i 2024. godine.

Kako je navedeno u publikaciji Defense24, trenutno se pretpostavlja da će sa sadašnjim stanjem i rezervama vojne opreme i naoružanja „ruska vojska moći da ratuje u Ukrajini još 2-3 godine (pa i duže).”

Tenk T-80
Tenk T-80

Napominje se da su nakon T-72 tenkovi T-80 najčešći među trupama.

T-80 je nastao 1970-ih, ovo nisu tako moderne oklopne mašine kao njihova „druga generacija“ T-80U/UD. Međutim, kako pokazuju vojne operacije u Ukrajini, bolje je imati staru opremu nego je uopšte nemati, piše u istoj publikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: