Naslovna Najnovije Obmana naroda: Apsolutno ništa od Dodikovih najava nije urađeno!

Obmana naroda: Apsolutno ništa od Dodikovih najava nije urađeno!

0

Šest mjeseci nakon pompezne najave o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo Republike Srpske, od vojske, carina, bezbjednosti i pravosuđa – očigledno smo dobili jedno veliko ništa, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Iako je na sjednici održanoj 10. decembra prošle godine donesen niz zaključaka da se u roku od šest mjeseci upute na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu RS, nekoliko ključnih zakona o vraćanju nadležnosti, jasno je a jasno je bilo i tada, da smo samo imali još jednu bezočno osmišljenu prevaru javnosti kako bi se skrenula pažnja sa velikih problema do kojih nas je ova vlast dovela“, poručio je Šarović.

I tada sam, ponavlja Šarović, upozorio da vlast nije ozbiljna u svojoj namjeri i da je Dodik na ovaj način najmanje deset puta prevario građane Republike Srpske.

„I to svi znaju i malo ko dovoljno razuman je povjeravao u njegovu priču. Kao što i sada svi znamo da će odgovor na istek roka biti u stilu „evo samo što nije“…Sve do izbora.  A sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnoga druga, završila su tako što su odmah po završetku izbora bila ostavljana u ladicu“, pojasnio je predsjednik SDS.

Međutim, kaže on, problem nije samo u činjenici da ova vlast opstaje samo zahvljujući obmanama i proizvodnji „kriza“ i straha.

„Problem, mnogo veći, je što se te krize smišljeno prozvode upravo onda kada treba dati konkretne odgovore i raditi na rješenjima stvarnih problema. Šta je sa rješenjima za „Inckov zakon“, gdje je odgovor na odluku oko imovine, na nove i stare sankcije i ugrožavanje ekonomije Republike Srpske,  na najbržu inflaciju u regionu i nemanje nikakvih sistemskih mjera za zaštitu naroda?!“, upitao je predsjednik SDS.

Šarović je istakao da su sve ovo krupna i stvarna pitanja koja aktuelna vlast „gura pod tepih“ a koja, uz stalnu korupciju i pljačku javnih resursa, Republiku Srpsku ozbiljno izjedaju i urušavaju i na unutrašnjem i na vanjskom planu.

„I tu  više nema mjesta nikakvim predstavama za javnost upakovanim u lazni patriotizam, bile one šestomjesečne ili kako smo navikli, mnogo duže i svakodnevne“, zaključuje Šarović.