29.7 C
Banja Luka

„Ocu u limunadu sipala lijek kako bi ga omamila“ Produžen pritvor maloljetnoj kćerki Saše Kulišića zbog saučesništva u SVIREPOM UBISTVU

Osnovni sud u Doboju za dva mjeseca produžio je pritvor maloljetnoj kćerki Saše Kulišića, osumnjičenoj za saučesništvo u ubistvu oca.

Sud je donio rješenje o produženju pritvora zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak sakrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke. Pritvor može trajati najduže do 29. aprila 2024. godine, navode u Osnovnom sudu u Doboju.

Maloljetnica je osumnjičena da je ocu u limunadu sipala lijek ”treana”, čime ga je neposredno prije ubistva omamila.

Za zločin su osumnjičeni Sašina supruga Andrea Kajganić i njen ljubavniku Dražen Lazarević, kojima je Okružni sud u Doboju takođe produžio pritvor za još dva mjeseca.

Kajganićeva i Lazarević osumnjičeni su da su kao saizvršioci, zajedno s maloljetnicom, počinili teško ubistvo na podmukao i svirep način.

Kajganićevoj i Lazareviću se na teret stavlja da su, u namjeri da ubiju Kulišića, 29. januara u popodnevnim časovima, a nakon što je maloljetna A.K. usitnila veći broj tableta naziva ”treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V.M. na molbu osumnjičenih, iste pomiješala sa vodom, da bi u dogovoru sa osumnjičenima, u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca gdje je uz upotrebu vode u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta napravila limunadu koju je dala svom ocu, saopštio je ranije Okružni sud u Doboju, piše ATV.

Namjera im je bila da se Kulišić omami i uspava. Dodaje se da su A.K. i njena majka i u ranijem periodu Kulišiću davale sporne tablete, a da on za to nije znao.

– Nakon što su tablete počele djelovati i nakon što je oštećeni Kulišić zaspao, maloljetnica je ostavila otključana ulazna vrata od kuće, o čemu je obavijestila osumnjičene koji su ušli u kuću – navodi se u Naredbi o sprovođenju istrage.

Kajganićeva i Lazarević rekli su maloljetnici da ide u dnevnu sobu i da zatvori vrata, da bi oni ušli u sobu gde je spavao Kulišić.

Vezali su ga tako što su mu oblijepili glavu sivom selotejp trakom, a noge i ruke vezali kanapom i selotejp trakom. Zadali su mu par udaraca od kojih je krvario, da bi ga potom iznijeli iz kuće i automobilom, karavan, odvezli u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta Preslica.

Tu su mu, kako se pojašnjava, nepoznatim predmetom zadali četiri ubodne rane u predjelu stomaka, da bi usljed teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt. Takvog su ga ostavili u šumi i pobjegli. Isti dan Lazarević je uhapšen u Doboju, a Kajganićeva u Banjaluci gdje je iznajmila stan na dan. Otrivena su i dva vozila koja su, za potrebe zločina i bjekstva, iznamili u rentakar agencijama u Banjaluci i Doboju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here