Naslovna Izdvajamo Od sutra će u svim školama biti prisutni policajci

Od sutra će u svim školama biti prisutni policajci

0

U svim školama u Srbiji, od sutra od osam časova, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave, koji će preventivno djelovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Stevandić je također rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

“Već sutra od osam časova, prije početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. Biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno djelovati da ne dođe do prekršaja i spriječiti njihovo izvršenje”, rekao je Stevandić za RTS.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, osigurat će se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o sigurnosti učenika i zaposlenih.

„Poseban akcenat ćemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci…“, rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom razdoblju biti pojačano angažiranje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

(Tanjug) Foto: Arhiva

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube