Naslovna Najnovije ODAZVALI SE ZAHTJEVU NATO Oko 500 turskih specijalaca počelo da pristiže u...

ODAZVALI SE ZAHTJEVU NATO Oko 500 turskih specijalaca počelo da pristiže u kasarnu na Kosovu

0

Oko 500 turskih pripadnika mehanizovane pješadijske brigade NATO počela su da pristižu na KiM, saopšteno je danas iz Alijanse.

Navodi se da će oni u početku biti stacionirani u kasarni “Sultan Murat”, i da će na KiM biti stacionirani dokle god bude potrebno.

Prošle sedmice najavljeno da će Turska, na zahtjev NATO, u naredna dva dana poslati specijalce na KiM, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

– Nakon dešavanja na Kosovu, bataljon komandosa 65. mehanizovane pješadijske brigade se raspoređuje na Kosovo – navelo je tursko ministarstvo na Tviteru.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je nakon razgovora sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom zahvalio je Turskoj na slanju pojačanja na KiM.

– Turska je važan i veoma cijenjen saveznik, koji daje ključni doprinos NATO. To uključuje trupe za našu mirovnu misiju na Kosovu, što je još važnije sada, kada su tenzije velike – rekao je Erdogan.

U skladu sa mandatom prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbijednosti Ujedinjenih nacija, na KiM se nalazi misija KFOR koja se trenutno sastoji od više od 4.200 vojnika iz 27 zemalja članica NATO.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube