Naslovna Najnovije Odbačen prigovor odbrane: Suđenje Zeljkoviću u predmetu „Korona ugovori“ se zahuktalo

Odbačen prigovor odbrane: Suđenje Zeljkoviću u predmetu „Korona ugovori“ se zahuktalo

0

Posebno odjeljenje Okružnog suda u Banjaluci odbacilo je prigovore odbrane optuženih u predmetu “Korona ugovori” na zakonitost dokaza koji su pribavljeni tokom pretresa Instituta za javno zdravstvo RS.

Odbrana je isticala da pretresima nije prisustvovala ovlaštena osoba Instituta u vrijeme kada je Zeljković bio odsutan, te da su svi izuzeti dokazi, odnosno dokumentacija u skladu s tim, bili nezakoniti.

Sanja Tadić Stojisavljević je na ranijem pretresu detaljno objasnila da je Zeljković u kritično vrijeme bio van granica RS i BiH kako bi izbjegao hapšenje.

Sudija Dragan Uletilović izjavio je da će detaljnije objašnjenje ove odluke suda biti navedeno u presudi.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Dragan Obradović, koji je u vrijeme kada je optuženi Branislav Zeljković rukovodio Institutom za javno zdravstvo RS bio načelnik Službe za ekonomsko finansijske poslove, izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da je cijena maski od 6, 9 maraka bila prihvatljiva s obzirom na tadašnju situaciju i velike probleme na tržištu zbog pandemije virusa korona.

-Oprema nam je bila hitno i očajno potrebna, a nije je bilo na tržištu- izjavio je između ostalog svjedok Obradović i dodao kako su zaposleni radili pod ogromnim pritiskom i po 12 časova dnevno, a među njima je bio i Zeljković.

Odgovarajući na pitanja Jadranke Ivanović, advokata prvooptuženog Zeljkovića, svjedok Republičkog javnog tužilaštva je naveo da su imali i zahtjeve za avansnim plaćanjem robe, te da su u jednom, do dva slučaja, imali bankarske garancije, ali je i njih bio teško pribaviti, jer banke u kritično vrijeme nisu radile.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Svjedok Obradović bio je u inkriminisano vrijeme i predsjednik Komisije za javne nabavke, pa je istakao da svoj potpis nikada ne bi ni stavio na dokumentaciju o javnim nabavkama da je mislio da se radilo o nezakonitim radnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: