Naslovna Najnovije Odbačeni zahtjevi za poništavanjem izbora

Odbačeni zahtjevi za poništavanjem izbora

0
Сарајево - сједница Централне изборне комисије

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine održala je večeras 68. hitnu sjednicu na kojoj je razmatrano nekoliko zahtjeva za ponovnim brojanjem glasova, ali i poništavanjem Opštih izbora u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici kojom je predsjedavao Suad Arnautović, članovi CIK-a razmatrali su tri tačke dnevnog reda.

Prva tačka odnosila se na zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića.

Ovaj zahtjev uputilo je nekoliko stranaka, uključujući i Socijalističku partiju RS, koaliciju Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu, te Pokret za državu. Pojedini zahtjevi odnosili su se samo na određene opštine, dok je jedan uključivao i ponovno brojanje glasova za sve nivoe vlasti u BiH.

Međutim, svi zahtjevi su odbačeni te je navedeno kako su preuranjeni.

Takođe, na sjednici je raspravljano i o nekoliko zahtjeva koji se tiču kontrolnog brojanja glasačkih listića, a ove zahtjeve osim stranaka uputilo je i nekoliko građana. I ove zahtjeve članovi CIK-a su odbacili kao preuranjene.

Na kraju sjednice, članovi Centralne izborne komisije raspravljali su i o zahtjevima koji se odnose na poništavanje izbora, ali su i oni odbačeni.

CIK neće objaviti rezultate za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske jer još nije pobrojano preko 1000 biračkih mjesta.

(BN/Klix)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube