Naslovna Najnovije Odložena primjena mjera o tablicama na zahtjev SAD

Odložena primjena mjera o tablicama na zahtjev SAD

0

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je da prihvata zahtev SAD i da za 48 sati odlaže primenu mere kažnjavanja vozača sa srpskim registarskim oznakama.

„Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganjem za 48 časova mere izricanja kazni za nelegalne ‘KM‘ (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja u naredna dva dana“, objavio je Aljbin Kurti na Tviteru.

Američki ambasador Džef Hovenijer je prethodno objavio da su Sjedinjene Američke Države zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na Kosovu i Metohiji.

„Mi smo od kosovske vlade zatražili da odloži za 48 sati primenu mere kažnjavanja, kako bi omogućila Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama dalje angažovanje strana na pronalaženju rešenja“, naveo je Hovenijer.

U Briselu su juče održani pregovori Beograda i Prištine u kojima su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti. Iako je Vučić prihvatio predlog EU za deeskalaciju situacije, Kurti je taj predlog šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja odbio.

(Blic Foto:EPA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube