Naslovna Izdvajamo „Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za...

„Odluka je jednoglasna“ Vučić poručio da će Srbija ujutru poslati zahtjev za VRAĆANJE VOJSKE NA KOSOVO

0

Sjednica Vlade Srbije na kojoj je usvojen zahtev Beograda da se, u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, od Kfora zatraži povratak srpske vojske i policije na KiM, održana je večeras u Palati Srbija, u prisustvu predsjednika Aleksandra Vučića.

Predsjednik Vučić je potvrdio da je donijeta odluka da se, večeras mejlom, a sutra ujutru na prelazu komandantu Kfora uruči zahtjev da se određeni broj srpske vojske, do 1.000, vrati na Kosovo, prenosi Blic.

Upitan zašto je potreban srpski potpis na sporazumima ako se ne poštuju, on kaže da će oni da kažu “bitan je za vas, ali nije za nas”.

Podsjetimo, predsjednik Vučić je ranije saopštio da je usaglašen tekst kojim će u skladu sa Rezolucijom 1244 Srbija uputiti zahtjev Kforu da obezbedi raspoređivanje srpske vojske i policije na KiM.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti podnio je danas u Pragu zahtjev tzv. Kosova za članstvo u EU Češkoj koja predsjedava Unijom.

– To je samo poštovanje međunarodnog javnog prava i ništa više od toga. Na osnovu onoga što smo čuli, mislimo da to neće biti prihvaćeno. To je prst u oko onima koji žele da odlučuju u pravu bez nas – rekao je večeras Vučić gostujući na RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: