Naslovna Izdvajamo Odluka o blokadi budžeta Šamca je revanšistička

Odluka o blokadi budžeta Šamca je revanšistička

Vukota Govedarica SDS

Кako  je moguće da je problem koji su napravili isključivo ljudi iz lokalnog i republičkog SNSD-a, mogao da bude gurnut pod tepih tolike godine i sačeka sasvim novu opštinsku administraciju i to u doba kovida 19 i krize koja razara neuporedivo snažnije ekonomije od naše?

Ovo pitanje postavlja ćlan Predsjedništva Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, povodom jučerašnje blokade računa opštine Šamac.

On smatra da je to urađeno samo zato što građani Šamca i njihov prvi čovjek neće da budu lojalni režimu koji je spreman na apsolutno sve samo kako bi se  naslađivao nad patnjama onih koji neće da im budu pokorni.

Govedarica navodi da mu je namjera da izrazi svoje nerazumijevanje za jednu revanšističku i nezakonitu odluku ministarke finansija Zore Vidović, koja neće da uvažava propise jer mora da, kako navodi, izvršava naredbe svoga partijskog šefa.

“Slijedom naših smislenih poslovica, „veži konja đe ti aga kaže“, Đorđe i njegovi sugrađani koji su mu dali skoro pa plebiscitarno povjerenje na proteklim lokalnim izborima, našli su se u neobranom grožđu. Onaj ko je luk jeo i luk mirisao danas se mnogo i ne brine za novonastalu situaciju bez ijednog osjećaja za lokalnu zajednicu i njene stanovnike vjerujući da će ga Кomitet zaštititi od bilo koje istrage koja bi eventualno utvrđivala odgovornosti uzročno-posledične veze”, navodi Govedarica na fejzbuku.

On dalje pita da li su članovi republičke “Кominterne” juče ispoljavali svoje zadovoljstvo pri činjenici da su sami sebi u budžet preusmjerili cijelih 105 hiljada konvertibilnih maraka?

“Od svoje političke zlobe u kojoj smatraju da je konačni autoritet u njihovim rukama, ne mogu da vide koliku štetu prave sopstvenom narodu radi partijskog ili ličnog šićara kojim su opsjednuti”, navodi Govedarica i dodaje da se oni odavno ne boje policije i pravosuđa.

“Pošto se takav način ponašanja prećutno toleriše (izuzev jednog koji je tvitovao pa išao na recvrkutanje) nije potrebna velika pamet kako bi zaključili o kakvoj vrsti kolektivne neuravnoteženosti se radi. Vjerujem da je pravda na strani naroda u Šamcu i nemam sumnju da načelnik Milićević zajedno sa svojim saradnicima neće znati odgovoriti na pravi način pravnim putem”, mišljenja je Govedarica.

On sa žaljenjem konstatuje da “pored ovakve domaće vlasti ne trebaju nam neprijatelji spolja i okupatori bilo koje vrste, jer ovo što je juče urađeno opštini Šamac, ne bi uradili oni koji su nas kao narod tlačili u vremenima svoje apsolutne dominacije”.

“Imali bi neuporedivo više osjećaja od ovih koji danas nose na svojim reverima značke Republike Srpske i smatraju da im je sve dozvoljeno. Vidjećemo, da li će te iste značke nositi kada se njihova vladavina okonča. Odijela sigurno neće”, poručio je Govedarica.

Ministarstvo finansija Republike Srpske juče je nelegalno obustavilo uplatu javnih prihoda opštini Šamac u visini 105.000 maraka, radi naplate ukupnih potraživanja oko 1.264.000 maraka u 12 mjesečnih rata. Problem je nastao zbog ugovora o kupoprodaji koji su u Šamcu potpisali tadašnji načelnik opštine Savo Minić (SNSD) i direktor “Brojlera” Zlatan Ivanović, 4. septembra 2012. godine.

Minić je tada izjavio novinarima da je Vlada Republike Srpske ranije kupila “Hranaprodukt” u stečaju i dala ga na raspolaganje opštini uz obavezu pronalaska strateškog partnera.

“Ovo je problem koji smo naslijedili od prethodne garniture vlasti, zato se opravdano postavlja pitanje zašto Ministarstvo finansija nije reagovalo ranije, nego se čekala 2021. godina”, kaže sadašnji načelnik Đorđe Milićević, koji je odbio, kako je naveo, Željku Cvijanović da bude kadar SNSD-a?

BN TV