Naslovna Izdvajamo Oglasio se UKC, ali nema odgovora šta je kamion „Tehnogasa“ dovezao u...

Oglasio se UKC, ali nema odgovora šta je kamion „Tehnogasa“ dovezao u tu ustanovu

0

Iz UKC RS u saopštenju nisu objasnili zbog čega je sinoć ispred te zdravstvene ustanove, kao što potvrđuje snimak i fotografije, stigao kamion firme „Tehnogas“ sa bocama za kiseonik.

 Nakon što je sinoć ispred UKC Republike Srpske stigao kamion „Tehnogasa“ s bocama kiseonika, oglasili su se iz te zdravstvene ustanove navodeći da nisu tačne informacije da firma „TGT Tehnogas“ „ilegalno dovozi kiseonik za potrebe UКC-a“.

U saopštenju kažu da ta zdravstvena ustanova već skoro dva mjeseca kiseonikom snabdijeva kompanija „Meser“.

„UКC je raskinuo ugovor sa firmom `TGT Tehnogas`, te raspisao tender koji je u toku, a već skoro dva mjeseca se naša ustanova snadbijeva kiseonikom kompanije `Meser`, što se može dokazati fakturama“, navodi se u saopštenju.

Kamion firme „Tehnogas“ sa bocama za kiseonik sinoć je stigao ispred Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske.

Podsjetimo da se radi o firmi „Tehnogas“ kojoj je zabranjena proizvodnja i promet kiseonika nakon afere „kiseonik“, kada je otkriveno da nemaju licencu za isporuku medicinskog kiseonika zdravstvenim ustanovama.

Firma „Tehnogas“ je zdravstvene ustanove snabdijevala tehničkim, industrijskim, gasom,

Zanimljivo je i da su zdravstvene ustanove raspisivale tendere za nabavku kiseonika ne navodeći da traže medicinski kiseonik, koji se kao lijek koristi za liječenje pacijenata.

Afera „kiseonik“ Izazvala je veliku zabrinutost kod građana i na potezu je tužilaštvo, koje treba da provjeri sve navode iz krivične prijave protiv onih osoba koji se sumnjiče da su odgovorne za ovu aferu.

Iz UKC-a RS u saopštenju nisu objasnili zbog čega je sinoć ispred te zdravstvene ustanove, kao što potvrđuje snimak i fotografije, stigao kamion firme „Tehnogas“ sa bocama za kiseonik.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: