Naslovna Izdvajamo Oglasio se Višković o američkim sankcijama

Oglasio se Višković o američkim sankcijama

0

Reakciju prenosimo u cijelosti:

IZJAVA PREDSJEDNIKA VLADE REPUBLIKE SRPSKE RADOVANA VIŠKOVIĆA POVODOM INFORMACIJE DA JE KANCELARIJA ZA KONTROLU STRANE IMOVINE AMERIČKOG MINISTARSTVA TREZORA (OFAK) UVELA SANKCIJE ZA ZVANIČNIKE IZ REPUBLIKE SRPSKE, KAKO SU NAVELI ZBOG NEUSTAVNIH ANTIDEJTONSKIH AKCIJA

Nije me zatekla vijest da je Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAK) uvela sankcije meni kao predsjedniku Vlade Republike Srpski i našim zvaničnicima, niti će uticati na moj dalji rad i angažman da na demokratski način štitim poziciju Republike Srpske.

Ove sankcije samo potvrđuju da radim dobar posao za Republiku Srpsku, i da mi je prioritet poštovanje ustavnih nadležnosti Republike Srpske, zaštita institucija kao i ravnomjeran ekonomki razvoj od Trebinja do Novog Grada.

U svakodnevnom poslu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kome su već uvedene sankcije, ja i ostali zvaničnici kojima su ovom odlukom uvedene sankcije vodimo se i donosimo odluke na demokratski način u institucijama Republike Srpske štiteći ustavnu poziciju.

Ukoliko ja i ostali zvaničnici iz Republike Srpske samo zato što poštujemo Dejtonski sprazum i čuvamo ustavnu poziciju trebamo zato snostiti američke sankcije to samo pokazuje da svoj posao za Republiku Srpsku i srpski narod radimo na najbolji mogući način.

Ove sankcije apsolutno neće uticati na moj dalji rad po pitanju zaštite Repubike Srpske, kao i donošenja svih zakonskih i podzakonskih akata u smisu daljeg ekonomskog razvoja i napretka.

Ove sankcije ocjenjujem kao licemjerne, jer ja i ostali zvaničnici u Republici Srpskoj u svom radu smo opredjeljeni i djelujemo u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Takođe, još jednom ističem da sankcije neće uticati na moj dalji rad, naprotiv još više me obavezuju da još opreznije i predanije u budućnosti štitim ustavom zagarntovana prava Republike Srpske.

Na kraju, pročitao sam negdje u obrazloženju kako sam rekao da su nedavne odluke nepovoljne po Republiku Srpsku, pa još jednom ističem i poručujem da sam rekao tada i opet ću reći da su nepovoljne, i podržaću naše istitucije da donose zakone i da na demokratski način štitimo poziciju Republike Srpske.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube