Naslovna Izdvajamo Operisan general Ratko Mladić

Operisan general Ratko Mladić

0

General Ratko Mladić operisan je prošle sedmice osmog januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker. Već sljedećeg dana on je vraćen u pritvorsku sobu u Ševeningenu i javio se porodici da je dobro.

Kako kaže njegov sin Drako Mladić generalu je srce oslabilo prije godinu i po dana nakon preležane korone, prenose Novosti.rs.

– Srpski ljekari specijalisti, koji su gledali tu njegovu dokumentaciju, mišljenja su da po svim parametrima i indikacijama on nije pacijent za pejsmejker i predlagali su drugi način liječenja – kaže nam Darko Mladić.

– Za ovaj pejsmejker koji mu je sada ugrađen naši specijalisti smatraju da nije trebalo takav da mu se ugradi, jer je taj potencijalno opasan za njegov život i ako je već morao da mu se ugradi onda je u obzir dolazio drugi tip, koji je za njegovo stanje bio prihvatljiviji. Holandski lekari to nisu htjeli da prihvate, insistirali su na ovom pejsmejkeru i ugradili su ga po svaku cijenu.

Darko kaže da je Ratko Mladić, kada su mu u pritvoru rekli da mora na operaciju prvo potpisao saglasnost, ali je poslije povukao. Ipak, nakon toga su ga više puta ubjeđivali da prihvati i on je na kraju ponovo potpisao saglasnost, pa su ga odveli na operaciju.

– U danu kada su ga prebacili u bolnicu porodica je dobila obavještenje o tome. Prethodno nam ništa nisu rekli – kaže nam Darko.

– On nam se sutradan javio i rekao samo da je dobro. Mi nemamo nikakve izvještaje da vidimo o čemu se tačno radi i kakvi su mu nalazi. U Hagu su promijenili pravila i sada porodici i advokatima više ne dostavljaju njegovu zdravstvenu dokumentaciju.

Pregledajući tu medicinsku papirologiju generala Mladića srpski specijalisti su prije nekoliko mjeseci utvrdili da su mu u pritvoru davane prevelike doze beta blokatora, što je usporilo rad njegovog srca.

Nakon tog saznanja porodica se žalila i oni su mu onda naglo ukinuli te lijekove, što je bio još gori potez u liječenju, pa su nakon nove žalbe porodice uveli nove lijekove.

Kako Darko kaže, cijele jeseni je bukvalno bio „cirkus“ oko toga i načina liječenja. Porodica je više puta ukazivala da generala u Hagu ne liječe dobro, da su naši ljekari utvrđivali brojne propuste, da se kasnilo sa terapijama ili insistiralo na nekima koje nisu davale rezultate.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube