Naslovna Politika Opljačkana kuća porodice Kostić: Nastavljeni napadi na imovinu Srba i SPC na...

Opljačkana kuća porodice Kostić: Nastavljeni napadi na imovinu Srba i SPC na Kosovu i Metohiji

0

U Plametini kod Obilića opljačkana je kuća Miodraga Kostića što je izazvalo veliko uznemirenje i te porodice i komšija, koji opravdano strahuju za bezbjednost i imovinu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ovaj i svi prethodni napadi trebali da budu signal međunarodnoj zajednici da reaguje.

Ovim napadom je nastavljen niz napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini jer su prije svega nekoliko dana opljačkane dvije kuće povratnika u selu Ljubižda, u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče, čime se opet prijeti Srbima koji samo žele da u miru žive u svojim domovima i posjećuju svoje svetinje na prostoru Kosova i Metohije- navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije su naglasili da je ovakva praksa zastrašivanja Srba posebno dominantna od dolaska na vlast premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kutrija, otkada se bilježe brojni incidenti koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju je navedeno da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći domaćinu Kostiću da stane na noge, a da je niz etničkih incidenata signal za međunarodnu zajednicu da učini sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na Kosovu i Metohiji i da im se obezbijede elementarni uslovi za život u 21. vijeku – da žive slobodno i bezbjedno na svojim ognjištima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube