Naslovna Najnovije Opozicija ispred CIK-a, žestoke optužbe na račun Arnautovića

Opozicija ispred CIK-a, žestoke optužbe na račun Arnautovića

0

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je u Sarajevu zatražio da Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine poništi izbore za predsjednika Republike Srpske.

Borenović je u obraćanju javnosti poručio da “nema odustajanja” i da se nastavlja borba za istinu i pravdu.

“Spremili smo žalbu CIK-u i Apelacionom vijeću Suda BiH vezano za pogrešne primjene prava s ciljem da CIK našu žalbu ocijeni po službenoj dužnosti. Tražimo da se ponište izbori za predsjednika RS na svim izbornim jedinicama. Tako je propisao zakon. Izbori se prema tom zakonu onda ponavljaju u roku od 14 dana, nikakva druga priča ne dolazi u obzir”, poručio je Borenović.

Dodao je kako su ovu izbornu žalbu predale tri opozicione stranke.

“Dostavili smo stotine dokumenata i dokaznog materijala koji su, da tako kažemo, armirani beton da se zaštiti Izborni zakon i demokratske norme kako bi CIK ili Apelaciono vijeće Suda BiH donijeli odluku o ponavljanju izbora”, naveo je predsjednik PDP-a.

Jelena Trivić, kandidatkinja opozicionih partija za predsjednicu RS, kazala je da među dokaznim materijalom nalazi se i “sama sjednica CIK-a kao i gostovanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića na Face TV”.

“Arnautović je sinoć ličio na falsifikovani glasački listić, on jeste taj čovjek ali kao da je falsifikovan. Sramno je i učešće stranaca”, poručila je Trivić.

Na kraju je rekla da je na nekim izbornim mjestima, nakon novog brojanju glasova, imala “sve nule” gdje ih ranije nije imala…

“Zar smo idioti? Zar treba nekome izaći u susret zato što je prijetio neredima?”, upitala je Trivić jasno aludirajući na nedavni miting vlasti u Banjaluci.

(N1)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube