20.7 C
Banja Luka

Opozicija može zajedno da nastupa u većini opština

Srpska demokratska stranka je bila domaćin sastanaka sa svim strankama opozicije jer je cilj da  da imamo zajednički nastup u najvećem broju opština na lokalnim izborima, istakao je dr Milan Miličević, nakon sastanka delegacija Srpske demokratske stranke i Liste za pravdu i red.

 “Sada slijedi nešto što treba da bude finale ovih razgovora a to je zajednički sastanak lidera opozicionih političkih partija. Ja ću u narednih desetak dana, razgovarati  s njima pojedinačno, da  napravimo  sastanak i analizu gdje možemo a gdje ne možemo zajedno”, naglasio je Miličević i dodao:

 “Moj stav  je  da u najvećem broju lokalnih zajednica, a rekao bih da je to 95% opština, možemo imati zajedničke kandidate za (grado)načelnike”, zaključio je Miličević.

Navodeći da ima dobre odnose sa SDS-om Vukanović je kazao da nemaju kritičnih tačaka i mjesta gdje bi se kosili interesi ove dvije stranke.

„Prošli put smo izašli sa listom za odbornike samo u Trebinju, ove godine ćemo izaći sa listama za odbornike u većem dijelu Srpske, tamo gdje budemo imali dobre ekipe. Kandidate planiramo da imamo u Trebinju, vjerovatno u Ugljeviku i vrlo moguće u Nevesinju, kazao je Vukanović.

On je rekao da ne mogu podržati kandidate SDS u Ugljeviku i Sokocu, kao ni Draška Stanivukovića u Banjaluci.

„Nećemo podržati kandidate SDS-a u Ugljeviku i Sokocu, gdje Vasilije Perić i Milovan Cicko Bjelica otvoreno sarađuju sa SNSD-om i nećemo podržati Draška Stanivukovića ako ga PDP kandiduje za gradonačelnika Banjaluke“, poručio je Vukanović, navodeći da će Lista podržati Ljubišu Petrovića u Bijeljini.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here