Naslovna Najnovije Optužnica protiv Šakića za ubistvo: U Ćulumovo vozilo ispaljena 22 metka

Optužnica protiv Šakića za ubistvo: U Ćulumovo vozilo ispaljena 22 metka

BANJALUKA – Potvrđena je optužnica protiv Siniše Šakića (35), zvanog Kinez iz Banjaluke, kojeg terete za ubistvo sugrađanina Slaviše Ćuluma (36), u čije su vozilo, kako se navodi, ispaljena najmanje 22 metka.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci, a podiglo Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Kako je potvrđeno „Nezavisnim novinama“, optužnica Šakića tereti da je zajedno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licem, prije 15. maja prošle godine,  nabavio motocikl i iskoristio ga za izviđanje lica mjesta na kojem su Ćuluma planirali ubiti, kao i automatsko oružje i municiju kojim će to uraditi.

„Potom su podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodili dvije lokacije na licu mjesta, u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i ubistvo“, ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, zatim su 15. maja 2020. godine oko 11.15 časova u mjestu Dragočaj, zaselak Kočići, u zasjedi sačekali Ćuluma koji je naišao putem, vozeći vlastito vozilo.

„Po vozilu su ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja, koja su Ćulumu nanijela teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt“, naglašava se u optužnici.

Napadači su potom motociklom pobjegli u nepoznatom pravcu. Šakić je u pritvoru, a optužnicom je predviđeno da mu se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

 

N.N.