Naslovna Republika Srpska Optužnica protiv Zeljkovića vraćena tužiocu na dopunu

Optužnica protiv Zeljkovića vraćena tužiocu na dopunu

0

– Okružni sud u Banjaluci vratio je na dopunu optužnicu protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostalih osumnjičenih u predmetu „Кorona ugovori“.

„Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda Banjaluka je u predmetu koji se vodi protiv osumnjičenih B. Z, S. B, S. C, S. M. i D. D, nakon ispitivanja optužnice Republičkog javnog tužilaštva, utvrdilo da ne sadrži sve što je potrebno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, zbog čega je optužnica vraćena sa pozivom tužiocu da je ispravi i dopuni“, navodi se u saopštenju Okružnog suda Banjaluka.

Republičko javno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv Zeljkovića i još četiri osobe, koja ih tereti za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije.

Osim Zeljkovića, Republičko javno tužilaštvo tereti direktore firmi „Prokontrol“ iz Banjaluke Slavka Bojića i „Promeding“ iz Laktaša Dragana Dubravca, te vlasnika Turističke agencije „Travel for fan“ Sašu Markovića. Optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke Firme „Sineks laboratorija“.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube